Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna bayrağı renklerindeki tablo 46,4 milyon dolara satıldı

New York’ta Sotheby’s Müzayede Evi’nin düzenlediği “Çağdaş Sanat” konulu açık artırmada Yahudi asıllı Mark Rothko’nun isimsiz “sarı-mavi” tablosu 46,4 milyon dolara satıldı.

1970’de yaşamını yitiren Amerikalı ressam Rothko’nun 46,5 milyon dolara alıcı bulan parlak sarı ve mavi iki renkten oluşan tablosu yaklaşık 2,5 metrelik uzunluğunda.

Rothko’nun 1954’te tamamladığı eser, koleksiyoncu ve hayırsever Rachel “Bunny” Mellon’a aitti. Mellon’un koleksiyonundaki eserler, mart ayında 103 yaşında ölmesinin ardından varisleri tarafından satışa çıkarılmıştı.

Rothko’nun 1961 yılında yaptığı “Turuncu, Kırmızı, Sarı” adlı eseri, 2012’de Christie’s müzayede evinde yapılan açık artırmada 86,9 milyon dolara alıcı bularak sanatçının şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri olmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]