Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[DONETSK’TE SON DURUM VİDEO] Çatışmalar devam ediyor: en az 30 ölü

Donetsk Halk Cumhuriyeti temsilcileri olarak tanıtan silahlı milislerin dün gece, Donetsk Uluslararası Sergey Prokofiev Havalimanı’nı ele geçirmesi akabinde başlayan terör operasyonu aralıksız sürüyor.

Donetsk’te havadan; Mi-24 ve Mi-8 helikopterlerin yanı sıra Mig-29 jet uçaklarıyla devam eden terör operasyonunda silahlı milislerin can kayıpları yüzlerle ifade ediliyor. Görgü tanıkları milislerin merkezinde en az 30 cesedin getirildiğini belirtiyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ise son 24 saat içerisindeki operasyonlarda, Ukrayna kolluk kuvvetlerinde can kaybı olmadığını açıkladı. Tren garının bulunduğu bölgede yoğunlaşan çatışmalarda yaralan 3 sivilden birisi hayatını kaybetti.

Donetsk merkezindeki Dostluk Spor Sarayı’nı ateşe veren silahlı milisler komplekste bulunan taraftar mağazalarını da yağmaladı. 10 kişilik silahlı milis tarafından yakılan spor sarayında çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. İtfaiye ekiplerinin spor sarayındaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Donetsk Valisi Aleksandr Lukyançenko yaptığı açıklamada vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını istedi. 27 Mayıs itibariyle Donetsk’te okullar tatil edildi, havalimanı ve tren garının hizmet vermeyeceği belirtildi. Şehirde çatışmalar havalimanın ve tren garı çevresine yoğunlaşıyor.

Türk Hava Yolları’ndan (THY) yapılan açıklamada ise tarifeli Donetsk seferlerinde aksamalar yaşandığı belirtildi. THY, resmi sitesinden yaptığı duyuruda 27 Mayıs itibarıyla; TK451 ve TK452 sefer sayılı karşılıklı İstanbul-Donetsk-İstanbul uçuşların da iptal edildiği bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]