Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da oyların yüzde 33,2’si sayıldı

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy sayma işlemleri devam ediyor. Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada oyların yüzde 33,2’sinin sayıldığı bildirildi.

Sayılan oylardan yüzde 54’ünü ‘çikolata kralı’ lakaplı seçimlerin favori adayı Petro Poroşenko aldı. Poroşenko’nun en yakın rakibi ise yüzde 13,12 oy oranıyla eski Başbakan Yuliya Timoşenko oldu.

İlk açıklanan resmi sonuçların diğer adaylardan; Oleg Lyaşko yüzde 8,47, Anatoliy Gritsenko yüzde 5,51, Sergey Tigipko yüzde 5.08, Mihail Dobkin yüzde 3,32 ve Vadim Rabinoviç 2,2 oranında oy aldı. Kalan adayların aldığı oyların oranıysa yüzde 2’yi geçmedi.

Seçimleri sandık başında, Ulusal Demokratik Parti adına takip eden Dima Drazdyuk adlı gözlemci, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; “Seçim normal geçti. Katılım çok yüksek oldu. Yağmura da aldırış etmeden seçmenler oy kullanmaya geldi. Salon doldu taştı. Oy verme işlemleri normal olması gerektiği gibi gerçekleşti.” dedi.

Başkent Kiev dâhil; Odesa, Herson, Çerkası, Sumı ve Çernovtsı şehri sakinleri cumhurbaşkanının yanı sıra belediye başkanı ve şehir meclis üyeleri içinde oy verdi. Söz konusu şehirlerde seçmenin 4 ayrı pusulada oy kullanması nedeniyle sayım işlemleri yavaş ilerliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]