Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ahıskalılar yardım bekliyor

Dünya Ahıskalar Birliği Ukrayna Temsilcisi Marat Rasulov, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada, Türkiye’den yardım istedi. Rasulov açıklamasında; “Buradan tüm Ahıskalı derneklere ve tüm Ahıskalılara sesleniyorum. Ukrayna Donetsk bölgesi ve Slavyansk ilçesindeki; Çervonnıy Malaçar ve Semyonovka köylerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu köylerde yaşayan Ahıskalılar nereye sığınacaklarını bilmiyorlar…” dedi.

AMERİKA’YA MI SIĞINALIM?
Marat Rasulov mesajında Ukrayna’daki Türk yetkililerine savaştan önce Ahıskalıları bölgeden çıkartmak için teklif götürdüklerini ifade ederek,” Onlara (Büyükelçiliğe) durum gittikçe kötüye gidiyor savaş başlamadan insanları çıkaralım sonra geç olur diyorduk. Bize, ‘sizin yanınızdayız korkmayın bir şey olursa sahip çıkarız’ diyorlardı. Şimdi ise ‘çatışmalar durmadan ne yapabiliriz?’ diyorlar. Ey Ahıskalılar ve vicdanı sızlayan tüm Türkler bizim sesimizi, Türk yetkilere duyurun. Büyük Türkiye bize sahip çıksın. Yoksa Krasnodar’da olduğu gibi yine Amerika’ya mı sığınalım?”

Ukrayna’nın doğusu ve güneydoğusundaki şiddetlenerek devam eden çatışmalarda, 2 bini aşkın Ahıskalı ateş altında bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]