Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, Ukrayna’da operasyon sürerken seçimlere gidilmesinden endişeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da ordunun güneydoğu bölgelerinde operasyonları sürerken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesinden endişeli olduğunu açıkladı.

Silahlı birliklerin operasyonları devam ederken bir bölgede seçimlere gidilmesinin normal olmadığını kaydeden Lavrov, “Burası Afganistan değil. Orada savaş devam ediyor, seçimler de yapıldı.” dedi.

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve referandumun adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesinin zorunlu olduğuna değinen Lavrov, “Şiddet atmosferi olmamalı ve tarafsız uluslar arası gözlemciler yer almalı.” çağrısı yaptı. Ukrayna’nın güneydoğu bölgeleri ise 11 Mayıs’ta özerklik ve federasyon yapısının kurulması için referanduma gidiyor.

Viyana temasları çerçevesinde basına açıklamada bulunan Lavrov, Kiev hükümetinin protesto eylemlerini bastırmak için ordu ve diğer özel birlikleri kullanmaması gerektiğini söyledi.

Devrik lider Viktor Yanukoviç döneminde NATO savunma bakanlarının ordunun siyasetten uzak tutulması çağrısı yaptığını hatırlatan Lavrov, şimdilerde Batılı liderlerin terörle mücadele operasyonu kapsamında ordunun kullanılmasının hükümetin meşru hakkı olduğunu ifade etmesinin iki yüzlülük olduğu eleştirisi getirdi.

Lavrov, krizin çözümü için Cenevre’de sağlanan anlaşmaya eklenecek bir şey olmadığını, ancak güneydoğu bölgelerinin temsilcilerinin de yer alması ile gelişme sağlanabileceğini ifade etti.

Rus bakan, Moskova’nın başka ülkelerdeki rejim değişiklikleri ya da renkli devrimlerle ilgilenmediğini söyledi. Lavrov’a göre, ABD ve AB kendi tek taraflı çıkarları uğruna Ukrayna’daki çatışma ve anlaşmazlık ortamını aktif bir şekilde kullanıyor.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Viyana’da yapılan toplantısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılıyor. Gündemde ise Ukrayna krizinin çözümü var.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]