Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımoğlu: Ankara Kırım’a giriş sorunumu diplomasiyle çözecek

Kırım Tatarları lideri Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu), 16 Mayıs’ta tekrar Kırım’a girmeyi deneyeceğini söyledi. Kırımoğlu, 3 Mayıs’ta Kırım’a girmeye çalışmış, fakat Rus askerlerinin izin vermemesi üzerine tekrar Kiev’e dönmüştü. Kiev’de basın toplantısı düzenlenen Mustafa Kırımoğlu, daha sonra Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamalarda bulundu. Kırımoğlu, 18 Mayıs Kırım sürgünü anma merasimleri öncesinde 16 Mayıs’ta tekrar Kırım’a girmeyi deneyeceğini söyledi.

Kırımoğlu; “2 Mayıs’ta Moskova üzerinden havayoluyla Kırım’a gitmeye çalıştım. Ama Şeremetyevo havaalanın güvenlik hiçbir resmi belge göstermeden benim Kırım’a gitmemin yasak olduğunu söyledi. Ardından da Kiev’e geldim ve karayoluyla Kıırm’a girmeyi denedim. Fakat bu sefer de Rus askerleri beni sınırdan geçirmediler. Yaklaşık 2 bin 500 Kırım Tatarı askeri kordonu geçerek benimle görüşmek üzere sınırın karşı tarafına geçti. Benimle görüşenler Kırım’a döndükten sonra çeşitli baskılara maruz kaldılar. Neden sınırı izinsiz geçtiklerinin hesabı soruluyormuş.” dedi.

ANKARA GERİ DÖNMEMİ İSTEDİ
Sınırdaki gerginlik ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aramadığını belirten Kırımoğlu en son Cumhuriyet Nişanı aldığında kendisiyle görüştüğünü ifade etti. Konuya ilişkin Kırımoğlu şunları söyledi; “ Sınırda yaşadıklarım Ukrayna ve Türkiye basınında çıktı. Sayın Büyükelçi Yönet Bey’in söylediğine göre hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelişmelerden haberdarmış. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu o zaman Türkiye’de değildi. Davutoğlu telefon açıp Büyükelçiye bu konudaki rahatsızlığını bildirmiş. Ankara, gerginlik artmasın diye benim Kiev’e dönmemi istemiş. ‘Biz o sorunu diplomatik yollarla çözeriz’ demişler.”

Ukrayna Parlamentosu’nda iktidardaki Anavatan Partisi Milletvekili olan Kırımoğlu, Kiev’de zamanını parlamento çalışmaları ve yurtdışı ziyaretleri ile geçirdiğini dile getirdi. İleri yaşına rağmen yoğun bir tempo ile çalışan Kırımoğlu, 7 Mayıs’ta Viyana’da çeşitli toplantılara katılacak. Kırımoğlu, Avrupa’daki temaslarının ardından ABD’ye gidecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]