Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’nin birinci yardımcısına suikast girişimi: bir kişi yaralandı

Ukrayna kolluk kuvvetleri ve savcılık kaynaklarından basına verilen bilgiye göre, Zelenskıy’nin yardımcısının durumu iyi.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv yakınlarında, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin birinci yardımcısı Serhiy Şefir’in otomobiline otomatik silahla ateş açıldı, otomobilin sürücüsü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kıyiv bölgesinin, Svyiatoşın ilçesine bağlı Lisnıkı köyü yakınlarında sabah saat 10.00 sularında meydana geldi. Araca 10’dan fazla kurşun isabet etti. Şefir’in yaralanan şoförüne ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Şefir ise yaralanmadı. Saldırganlar aranıyor. Kolluk kuvvetleri ülkedeki bütün birimlerin teyakkuza geçtiği özel operasyon “Siren” başlatıldı. İki Ukrayna vatandaşına yönelik suikast girişimi hakkında bilgisi olan herkesin 102’de polis ihbar hattına haber vermesi istendi.

Başsavcı Irına Venediktova’nın olay yerinde olduğu bildirildi.

Şu anda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere ABD’de çalışma ziyaretinde bulunuyor.

Kendisine Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andriy Yermak ile Cumhurbaşkanlığı İdaresi yetkilileri eşlik ediyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]