Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Çiçek, Kiev’de Türk okulunu ziyaret etti

Meridyen Okulları Kurucusu Hasan Hüseyin Kes, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası Meridyen Okulu’nda ağırladı.

Resmi ziyaret için Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası Meridyen Okulu’nu ziyaret etti.

TBMM Başkanı Çiçek, eşi Gülten Çiçek ve beraberindeki heyet okulun girişinde 9 farklı milleten öğrenci tarafından geleneksel ekmek ve tuz ikramıyla karşılandı. Çocukların kendi dillerinde hoş geldiniz diyerek karşıladığı Cemil Çiçek sınıfları gezdi.

Uluslararası Meridyen Okulları Kurucusu Hasan Hüseyin Kes’den okul hakkında bilgi alan Cemil Çiçek, Ukrayna’daki Türklerin çocuklarının bulunduğu bir sınıfta öğrencilerle zaman geçirdi. Öğrencilerle sınıfta bir süre sohbet eden Cemil Çiçek, öğrencilerin şahsına yönelttiği soruları cevapladı.

Daha sonra okulda öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı müzik, şiir ve danslardan oluşan programı izleyen Çiçek ve beraberindekiler, programda Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali’nde şiir kategorisinde birincilik alan Yevgeniya Şevçenko’nun İstiklal Marşı’nın okumasıyla duygu dolu anlar yaşadı.

Okulda bir müddet yetkililer ve beraberindeki heyet ile sohbet eden Çiçek, okul şeref defterini imzalayarak, okul idarecileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beraberinde 4 siyasi partiden milletvekilleriyle birlikte bugün Ukrayna’da resmi temaslarına başlayan Cemil Çiçek, ilk olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmüştü.

Çiçek’in yarın Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Rıbak ve Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ile görüşmesi bekleniyor. İki parlamento arasında işbirliği protokolü imzalanması planlanıyor.

Çiçek, Kiev’deki temaslarının ardından beraberindeki heyet ile birlikte 6 Nisan’da Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne hareket edecek.

2001 yılında açılan Meridyen Eğitim Kurumları’nda 28 farklı ülkeden 430 öğrenci eğitim görmekte. Kiev’in tarihi Podil ilçesinde bulunan okulda 98 Ukraynalı, 13 Türk öğretmen görev yapıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]