Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTeknoloji

Ateş Nokia’yı sardı

Mobil işletim sistemi konusunda belirsizliğini koruyan Nokia, hangi platformla yoluna devam edecek bilinmiyor. Çiçeği burnunda Windows Phone 7 ve pazar lideri Android gibi işletim sistemleriyle adı anılan Nokia, bir dönem Symbian ısrarı nedeniyle büyük zarar etmişti.

Kimi mecralarda Nokia CEO’su Stephen Elop’un bir röportajında akıllı telefon pazarında beklentileri karşılayamıyoruz dediği yazıldı. Ancak bu doğru değil. Stephen Elop Nokia’nın kilit departmanlarına gönderdiği şirket içi bir e-postada endişelerini dile getiriyor.

Bir çalışan tarafından basına sızdırılan e-postada Elop’un oldukça endişeli olduğu görülüyor. Mektubunu 1300 karakter yazılı bir Word dosyasıyla çalışanlarına ileten Elop, Symbian’ı işaret ederek: “Firmamız yanan bir platformun üzerinde duruyor.” diyor.

Geliştirilen akıllı telefonların yetersizliğinden yakınan Elop gönderisinde: “İlk iPhone 2007 yılında piyasaya çıktı ve bizim halen ilk iPhone’un kullanım tecrübesine yaklaşabilecek bir ürünümüz yok. 2 yıl önce pazara giren Android ise bu hafta bizim liderlik pozisyonumuzu egale etti. Bu gerçekten inanılmaz.” sözlerine yer verdi.

Stephen Elop’un bu mektubu doğrulandıktan sonra Nokia derin bir sesslzliğe büründü. Bu mektubu doğrudan Türkçe’ye çevirmek yerine önemli noktalarını size sunmayı daha uygun bulduk.

İşte Elop’un mektubundan birkaç not;

“…Apple oyunun kurallarını değiştirdi ve şu an çok kaliteli ürünlere sahipler.”

“…Google mobil işletim pazarında yeni olmasına rağmen çok iyi bir çıkış yakaladı. Tüm üreticileri yanına çekiyor.”

“…Rakiplerimiz uygulama marketlerini kendi cihazları haricindeki hiçbir cihaza açmıyorlar. Biz ise açık bir ekosistem anlayışını takip ediyoruz.”

“…Symbian sürekli genişleyen tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil. Bu işletim sistemini pazar şartlarına uygun hale getirmek de bir hayli zor.

Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]