Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya: Tek kutuplu dünya artık sona erdi

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Kırım ve Sivastopol’un Rusya’ya bağlanmasını tek kutuplu dünyanın sonu olarak değerlendirdi.

Rusya askeri malzeme sipariş alım servisi (Rosoboronzakaz) toplantısında konuşan Rogozin, “Rusya ilk kez tek kutuplu dünyanın sonunun geldiğini açıkladı. Böylece büyük bir sorumluluk aldık.” dedi.

Rogozin, Kırım ve Sivastopol’un Rusya’ya geri dönmesini “Rus kimliğinin canlanması” olarak değerlendirdi ve gelişmeleri “tarihi” olarak niteledi.

Rusya halkının yüzde 17,5’inin ülke dışında yaşadığı bilgisini veren Rogozin, Kırım’da yaşayan Rus etnik topluluğun büyük bir cesaret göstererek Rusya ile birleştiğini ifade etti.

Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir çalışmaya göre de Rusya halkı ülkelerini büyük güç olarak görüyor ve uluslararası alanda önemli bir oyuncu olarak değerlendiriyor. Rusya halkının yüzde 63’üne göre Moskova “süper güç” pozisyonunu yeniden kazandı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]