Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azerbaycan, cephe hattında çatışmayı durdurma kararı aldı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 2 gün devam eden şiddetli çatışmanın ardından, bugün Azerbaycan tek taraflı olarak çatışmayı sonlandırma kararı aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların ateşkes çağrısı ve ülkenin barışçıl politikası dikkate alınarak Ermenistan ordusuna yapılan operasyonları durdurma kararı aldığı bildirildi. Bundan sonra işgalden kurtarılan topraklarda güvenliği artırma yönünde çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

ERMENİSTAN’A SERT UYARI

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden provokasyon girişiminde bulunması ve yerleşim birimlerine ateş etmesini tekrarlaması halinde, Azerbaycan ordusunun tüm gücünü kullanarak karşılık vereceği uyarısında bulunuldu. Bakanlık yetkilileri, ayrıca işgal edilmiş toprakların kurtarılması yönünde operasyonların başlatılacağının da altını çizdi.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 1 Nisan’da gece saatlerinde ateşkes ihlali yapan Ermeni birlikleri yaşam birimleri ve askeri mevzilere ateş açmıştı. Çıkan çatışmada, 12 Azerbaycan askeri şehit düşerken Ermenistan ordusu da büyük kayıplar verdi. Azerbaycan ordusu, cephe hattında stratejik öneme sahip Goranboy ili ve Naftalan şehrine tehlike olabilecek Talış köyü yakınlarındaki tepeler, Füzuli iline yakın “Lele Tepe” ve Seysulan bölgesini dün çıkan çatışmalarda düşman birliklerinden geri almıştı.

SANAN SHABANZADA | BAKÜ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]