Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Rusya’nın Kırım’ı ilhakına Batı çok sert tepki verir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in himayesindeki Valdai düşünce kuruluşu üyesi Alman siyasi uzman Aleksandr Rahr, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi durumunda Batılı ülkelerin çok sert tepki verebileceği uyarısında bulundu.

Moskova’da İntefax’a konuşan Rahr, “Tansiyon çok yüksek, çatışma riski azalmıyor, artıyor. Eğer Moskova, Kırım’ı Rusya Federasyonu’nun bir parçası olarak kabul ederse, Avrupa’dan çok sert tepki gelebilir.” dedi.

Ekonomik olarak Rusya’ya bağımlı Avrupa Birliği ülkelerini zor durumda bırakmamak için, Brüksel’in şimdilik adım atmadığını hatırlatan Rahr, “Bazı Avrupa ülkeleri ekonomik olarak Rusya’ya bağımlı değil. Ancak Fransa ve Polonya bile bağımlı. Yeni problem ve meydan okumalar çıkabileceği için onlar diplomasi alternatifini son ana kadar kullanmak istiyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Çatışmanın şiddetin aşağı değil, sürekli yukarı doğru gittiği uyarısında bulunan Alman siyasi uzman, “Hiç kimse öneride bulunmuyor. Ancak anlaşma sağlanmak zorunda.” çağrısı yaptı.

AB yetkilileri önceki gün yaptıkları açıklama ile Rusya’ya karşı yaptırım konusunda çalışma yaptıklarını açıklamıştı. AB ülkeleri Rusya’dan aldıkları doğalgaza bağımlı olduğu gibi, Rusya ihracatı açısından da vazgeçilemez pozisyonda bulunuyor. Herhangi bir yaptırım kararı Rusya’dan çok AB ülkelerine zarar vermesinden endişe ediliyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]