Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dövize hücum bankalar sonbaharda 5,2 milyar dolar sattı

Dünyadaki mali krizin etkilerini üzerinden yavaş yavaş atlatmaya başlayan Ukrayna’da artan refah ve milli para birimi Grivna’ya olan güvensizlik halkın döviz talebini arttırdı.

Ukrayna Merkez Bankası verilerine göre geçtiğimiz üç ay içerisinde Ukraynalılar bankalardan 5,2 milyar dolar döviz satın aldı. Bankaların sattığı doların yaklaşık beşte birinin bankalara geri döndüğü bildirildi.

Ukrayna’da yapılan kamuoyu araştırmaları halkın bankalara olan güveninin azaldığını gösterirken uzmanlar da Ukraynalıların aldıkları doları yastık altında tuttuğunu belirtti.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) yaptığı bir araştırmasına göre, Ukrayna’da bugün halkın yüzde 40’ının halen banka hesabı bulunmuyor. Anketlere göre Ukraynalıların sadece yüzde 10’u parasını bankalarda tutuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]