Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUİD, Avusturya’daki Türk işadamı derneklerini ziyaret etti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da temaslarda bulunan, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) heyetinin; TÜMSİAD Avusturya ve MÜSİAD Avusturya derneklerini ziyaret ettiği bildirildi.

TÜMSİAD Avusturya’nın Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, TUİD Başkanvekili Burak Pehlivan, Doğu Avrupa’daki Türk işadamları dernekleri arasında bir iletişim platformu olması planlanan Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği (DAİB) projesi konusunda ve TUİD hakkında TÜMSİAD yöneticilerine bilgi verdi.

TÜMSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Efraim Özkan ise, Türkiye’nin 50 şehrinde ve Avrupa’nın 10 ülkesinde faaliyette bulunduklarını belirterek, binlerce Türk şirketinin faaliyet gösterdiği Avusturya’da daha ziyade küçük ve orta boy işletmelerden oluşan 80 üyeye sahip olduklarını ifade etti.

Efraim Özkan, başka ülkelerdeki Türk işadamı dernekleriyle ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını, Avusturya’nın konumu itibarıyla önemli bir geçiş ve ticaret noktası olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

MÜSİAD AVUSTURYA’NIN 100’DEN FAZLA ÜYESİ VAR
TUİD heyetinin, MÜSİAD Avusturya Genel Merkezi’ne ziyareti ise, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Can’ın dernek ve Avusturya ekonomisi hakkında yaptığı kısa bir sunum yaptı.

Faruk Can, Ukrayna’dan konukları aralarında görmekten mutlu olduklarını, kuruluşu 90’lı yılların başına dayanan MÜSİAD Avusturya’nın son yıllarda yeniden yapılanarak bugün 100’den fazla üyeye sahip, etkin bir Türk işadamı derneği haline geldiğini belirtti.

DAİB projesi kapsamında Avusturya’daki işadamı derneklerine nezaket ziyareti yaptıklarını ifade eden Burak Pehlivan, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının karşılıklı iletişimde bulunmasının önemine değindi.

TUİD İstanbul Temsilcisi Mehmet Seyfettin Küçük ise, 90’lı yıllardan beri ticaret yaptığı Ukrayna’nın, eğitimli insan, tarıma elverişli geniş toprakları ve 45 milyonluk nüfusuyla Türk işadamları açısından yatırım potansiyeli arz etiğini dile getirdi.

Ukrayna’daki Türk iş dünyasının gücüne dikkat çeken Seyfettin Küçük, Avrupa’da yerleşik Türk işadamlarını Ukrayna’ya riskleri doğru hesaplama koşuluyla yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi.

Başkanvekili Pehlivan, İstanbul Temsilcisi Küçük ve Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Şimşek’ten oluşan TUİD heyetinin, MÜSİAD Avusturya Genel Merkezine yaptığı ziyaretler hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]