Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin; ABD ve Almanya ile Ukrayna’yı görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD Başkanı Barack Obama ve Alman Başbakanı Angela Merkel’i telefonla arayarak, ikili ilişkiler ve Ukrayna’daki son gelişmeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Xi, Obama’yla görüşmesinde, ilgili tüm tarafların farklılıkları iletişim ve koordinasyonla çözmelerini arzuladığını kaydetti. Ukrayna sorununda ülkesinin objektif ve adaletli bir tutum sergilediğini belirten Xi, Ukrayna sorununun çözümünde Çin’in her türlü öneri ve görüşe açık olduğunu ve ABD ve diğer ilgili taraflarla iletişimi açık tutmayı arzuladığını dile getirdi.

Xİ-MERKEL GÖRÜŞMESİ

Xi, Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde de Ukrayna sorununun çok karışık ve hassas olduğunu, sorun ele alınırken birçok etkenin dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Çin Cumhurbaşkanı Xi, ilgili tüm tarafların soğukkanlı olmaları ve krizin yayılmasını engellemek için kanunlar ve düzen çerçevesinde diyalogla siyasi çözümün aranması gerektiğini ifade etti.

Merkel ise Ukrayna konusunda diyalogla uygun çözümün bulunmasını arzuladıklarını belirterek, Çin’in oynadığı role büyük önem verdiklerini ve bu meselede Çin ile iletişimi güçlendirmeyi istediklerini kaydetti.

OSMAN EROL | PEKİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]