Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Hocaefendi kurbanını kestirdi

Kurban Bayramı’nı Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde karşılayan Fethullah Gülen Hocaefendi’yi bölgede yaşayan sevenleri ve çocuklar yalnız bırakmadı. Kılınan bayram namazı ve dinlenen hutbenin ardından edilen duaya katılan Hocaefendi, daha sonra misafirlerine ‘Hoş geldiniz’ diyerek bayramlarını tebrik etti.

Misafirleri ile kısa süreliğine sohbet eden Hocaefendi, namaz sonrası yapılan duaya atıfta bulunarak, “Birbirimize iman, marifet ve muhabbet derinlikli dua edelim ve dualarımızı en yakın daireden en uzağa bütün insanları içine alacak şekilde kuşatıcı yapalım.” şeklinde tavsiyede bulundu.

Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve selem) sünnetine ittiba niyetiyle kadınların bölümüne de uğrayan Hocaefendi, buradakilerin de bayramını tebrik etti. Hocaefendi, daha sonra bizzat başında bulunarak kurbanını kestirdi. Her bayramda olduğu gibi ziyaretine gelen çocukları tek tek sevdi ve onlara çikolata ile harçlık verdi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin katıldığı bayram namazında okunan hutbede ise insanoğlunun her zaman iyi ve kötünün savaşında imtihan edildiği vurgulandı.

Zaman zaman kötülüklerin kirli düşüncelerinin ve zalimliklerinin insanlığın ufkunu karartırcasına galebe geldiği belirtilerek, böyle günlere toplumun şefkat ve merhamet beklediği müesseseler kine, nefrete, hasede kilitlenmiş kaba ruhların eline geçtiğine işaret edildi.

İHSAN DENLİ, SEZAİ KALAYCI | PENNSYLVANIA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]