Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’ın kaderini referandum belirleyecek

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu, Kırım genelinde özerklik statüsünün genişletilmesi için referandum yapılacağını açıkladı.

Rusya yanlılarının çevresinde eylem yaptığı parlamentodan yapılan açıklamada, “Ukrayna’da kanunsuz seklinde radikal milliyetçiler tarafından silahlı çete desteği ile devlet ele geçirildi. Bunun sonucunda Kırım’daki huzur tehlikeye girdi. Dün parlamentonun yakınında yapılan miting ölümlerle bitti. Ukrayna tam bir kaos, anarşi ve ekonomik felakete sürükleniyor. Bundan dolayı kanunun verdiği yetki ile Kırım genelinde referandum yapmaya karar verdik. Eminiz ki özerklik statüsünün daha belirgin hale gelmesi için yapılacak referandumda Kırımlılara dış baskıların yolunu kapatacaktır.”denildi.

Kesin bir tarih olmamakla birlikte 25 Mayıs’ta yapılması beklenen referandum neticesinde Kırım’ın statüsü netleşecek. Hâlihazırda halkın talepleri; Ukrayna içinde daha geniş haklara sahip daha özerk Kırım. Kırım’ın Rusya’ya bağlanması da dillendiriliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]