Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO] ‘yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım’

AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, parti mensubu olmasına rağmen evine dinleme cihazı konulduğunu söyledi. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’yi 50 yıldır yakınen tanıdığını vurgulayan İşbilen,” Hocaefendi’ye yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı ve daha neler neler. Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlerine girilecek teröristler gibi sunuldu. Eski bürokrat yeni bir siyasetçi, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ‘sen kimsin?’ diye tiksinti verici bir konuşma yaptı. Kimin kim olduğu, bir gün ortaya çıkacak.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, “Güzel bir haberi veya güzel bir hadiseyi size duyurmak için huzurlarınızda olmak isterdim. Ülkemizde son zamanlarda hepimizin gözü önünde cereyan eden hadiseler üzerine almak mecburiyetinde kaldığım üzücü bir kararı size duyurmak üzere huzurlarınızdayım. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İzmir Milletvekili adayı olurken günün birinde çok üzücü bir şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım, hiç aklıma gelmezdi. Ama ne yazık ki sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettiği gibi ülkemiz birkaç aydır türbülansa girmiş bir uçak gibi sallanıyor. Rotasından da çıkmış görünüyor.” diye konuştu.

Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiraları da değerlendiren İşbilen, “Vatan ve milletimizin yükselmesi için çalışan Hizmet Hareketi’ne ve bu hareketin manevi mimarı olan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik akıl insaf vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gün artarak sürüyor. Bu durum yurt içinde ve yurt dışındaki milyonlarca insanımız gibi bu ülkenin vatandaşı olarak beni de derinden yaralıyor. Ben Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’yi 50 yıldır yakınen tanırım. Hocaefendi’ye yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı ve daha neler neler. Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlerine girilecek teröristler gibi sunuldu. Eski bürokrat yeni bir siyasetçi, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ‘sen kimsin?’ diye tiksinti verici bir konuşma yaptı. Kimin kim olduğu, bir gün ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Partinin birçok yöneticisi ve milletvekilinin Hocaefendi ile görüşmek için sıraya girdiğini anlatan İşbilen, “Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yapılan bu insanlık dışı hakaret ve iftiralar karşısında mahşeri vicdan ne diyecek? Eğer Hocaefendi böyle bir insan ise partinin yöneticileri ve milletvekilleri neden akın akın ve defalarca yıllarca ABD’de kendisini ziyarete gittiler ve emir ve dualarını aldılar. Sayın Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Zafer Çağlayan gitmedi mi? Partinin birçok ismi Başbakan’ın en yakınındaki ve en çok güvendiği bürokratlar gitmedi mi? Başbakan Hocaefendi ile görüşmek istemedi mi? Görüşme mümkün olmayınca elçi olarak Bülent Arınç’ı göndermedi mi? Hocaefendi ile görüştüklerinde bir Haşhaşi ile mi görüştüler? Pensilvanya’ya gittikleri yer Hasan Sabbah’ın Alamut Kalesi miydi?” şeklinde konuştu.

İstifa etmeden önce Hocaefendi ile görüşmediğini belirten İşbilen, “Muhterem Hocaefendi ile iki aydır telefon ile görüşmedim. Çünkü arkasından neler geleceğini biliyorum. Bundan önceki görüşmelerimde bana ısrarla söylediği yeminle de söyleyebilirim, partiden ayrılmamamdı. Ayrılacak olanların da ayrılmaması yönünde telkinde bulunmamdı. Bugüne kadar sabırla, partide kalmaya çalıştım. Öyle bir noktaya geldim ki, yakın dostlarım bile Hizmet Camiası, bu ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız? diyerek bana ağır sitemlerde bulundular.” diye konuştu.

Fişlemeler ve takiplerden söz eden İşbilen, “Zulümler takibatlar fişlemeler öyle bin noktaya ulaştı ki, partinin bir milletvekili olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin kurduğu vakıf baskılara maruz bırakıldı. Öyle bir noktadayız ki bu söylemler devlete yapılan hukuksuz ve ağır kıyımlar Gayretullah’a dokunacak diye, ciddi endişe ediyorum. Korkarım ki, işte o zaman yapılan bu ağır zulüm ve iftiralara Allah’ın mukabelesi de aynı şekilde ağır olur. Birileri için, ağlama ve pişmanlık günü olacaktır. Bu aşamada artık, AK Parti’de bulunmamın bir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Gelinen bu vahim aşamada kendi vicdani kararımla AK Parti’den istifa ediyorum. İstifa kararımı yüce Meclis ve milletime saygıyla arz ediyorum.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN AYDIN | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]