Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Hakan Sıralı ile Vyaçeslav Abroskin, Harkiv canisinin yakalandığı başarılı operasyonu değerlendirdi

Ukrayna ve Türkiye polisi, iki üniversite öğrencisinin katilinin yakalanması konusundaki başarılı işbirliğinin değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın Harkiv şehrinde tıp eğitimi gören Buket Yıldız (20) ile Zeynep Hüsünbeyi’ni (22) vahşice öldüren Hüsnü Can Çökmez (21) cinayet akabinde Türkiye’ye kaçmıştı.

İki ülke polisi arasındaki etkin işbirliğinin bir sonucu olarak, saldırgan kısa süreye yakalandı. Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Müşaviri Hakan Sıralı, Ukrayna Emniyet Müdürü Başkanı Birinci Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin’i ziyaret ederek, Ukrayna polisine, Türk tarafı adına başarılı işbirlikleri için teşekkür etti.

Harkiv’de iki kadının gaddar cinayetini inceleyen Ukrayna polisi, hızlı bir şekilde, saldırganın kimliğinin tespiti için kanıtları topladı. Abroskin ivedi şekilde Ukraynalı polis memurları Türk mevkidaşlarına aranan kişi hakkında gerekli bilgileri verdi.

Abroskin, Ukrayna ve Türkiye’deki polisler verimli bir işbirliği başlattığını ve gelecekte işbirliğinin etkili ve verimli devam edeceğini ümit ettiğini bildirdi.

Hakan Sıralı da, etkili ikili işbirliği için Ukrayna polisine teşekkür etti.

“ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ”
Pendik Kurtköy Mezarlığı’nda 5 Ocak’ta yakalanan Çökmez’in savcılıktaki ifadesinde, eski kız arkadaşı Yıldız’ı, barışma teklifini reddettiği için yılbaşında Ukrayna’daki evinde boğazını keserek öldürdüğünü, aynı gün Yıldız’ın ev arkadaşı Zeynep Hüsnübeyi de geride tanık bırakmamak için katlettiğini, evdeki 4 adet bilgisayarı da olaya hırsızlık süsü vermek amacıyla alıp Türkiye’ye getirerek sattığını söylediği öğrenildi. Hüsnü Can Çökmez, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce, ’tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürme’ suçundan cezaevine gönderildi. Katil Çökmez, Türkiye yasaları mucibince ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]