Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da meclis protestoların ateşini yükselten torba yasasında geri adım attı

Olağanüstü toplanan Ukrayna Parlamentosu 16 Ocak’ta alınan ve 19 Ocak’ta şiddet eylemlerinin başlamasına neden olan torba yasasının 11 maddesinden 9’unu iptal etti.

450 sandalyeli parlamentoda kayıtlı 412 milletvekilinden 361’i oyunu kamuoyunda “diktatörlük yasaları” olarak adlandırılan yasaların iptali yönünde kullandı. Sadece 2 milletvekili iptal kararına karşı oy kullanırken, Komünist Partisi (AKP) yapılan oylamada ise oy kullanmadı. Ukrayna Parlamentosu’nda yasaların kabulü için gerekli oy sayısı 226.

16 Ocak’ta parlamentoda kabul edilen ve bugün iptal edilen yasalar özgürlükleri kısıtlıyordu.

Öte yandan muhalefetin talepleri doğrultusunda, parlamentoda cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayacak ve bu yetkileri yürütmeye verecek köklü anayasal reformlar görüşülecek.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov parlamento oturumu öncesinde istifa etmişti. Azarov istifa nedenini; “Bugün en önemli şey, Ukrayna’nın birliğini ve bütünlüğünü korumaktır. Bu şahsi planlar ve hırsların çok üzerindedir. Bunun için istifa kararını aldım.” şeklinde açıklamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]