Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Başbakanı Azarov’un istifası Twitter’de Türkiye gündemi oldu

Ukrayna’da gelişen olayların tırmanması nedeniyle Başbakan Nikolay Azarov’un istifası ülkesinden daha fazla Türkiye’de gündem oldu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’de çok sayıcı kullanıcının istifa haberi retweetlemesi ve Türkiye’nin iç siyaset ile yorumlayarak paylaşması, Azarov’un istifasını Türkiye gündemine oturttu. Azarov’un istifası yerel saat ile 15.00’te hala ülke gündemine girmedi. Ülkede istifası istenen ve protesto edilen Azarov’un istifasının Türkiye’de daha olumlu karşılanması dikkat çekti. Twitter’de çok sayıda kullanıcı Azarov’un istifa açıklamasındaki sözlerini paylaştı.

ÜLKE MENFAATLERİ ŞAHSİ PLANLARIN ÜZERİNDEDİR
Azarov istifa nedenini; “Bugün en önemli şey, Ukrayna’nın birliğini ve bütünlüğünü korumaktır. Bu şahsi planlar ve hırsların çok üzerindedir. Bunun için istifa kararını aldım.” şeklinde açıklamıştı.

Başbakan Azarov konuya ilişkin açıklamasında; “Sorununun barışçıl çözümü, sosyal ve siyasi uzlaşma ortamı oluşturmaya imkân oluşturmak için Cumhurbaşkanı’na istifamı sundum. İstifam, tamamen kişisel kararımdır.” dedi.

İktisadi ve sosyal kalkınmayı tehdit eden ülkedeki çatışma durumumun bütün Ukrayna toplumu ve her vatandaş için bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Azarov, “Çatışma süresince ihtilafın barışçıl yollarla çözümü için hükümet olarak her şeyi yaptık. Kan dökülmesini önlemek, şiddetin tırmanmasını durdurmak, insan hakları ihlalleri yapılmaması için elimizden geleni yaptık. Hükümet olarak aşırı koşullarda iktisadi ve sosyal güvenlik sisteminin işleyişini sağladık.” şeklinde konuştu.

Açıklamasında Azarov; “İktidarda olduğumuz zor dönemde, demokratik bir Avrupa ülkesi gibi Ukrayna’nın gelişmesi için her şeyi yaptım. Kararlarımı, Ukrayna halkının menfaatleri doğrultusunda bütün sorumlulukları üstlenerek aldım. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarımın gözlerine çekinmeden bakabilirim.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e kendisine olan güveninden dolayı teşekkür eden Azarov açıklamasında, bütün milletvekillerine iktidarın reform ve ülkenin modernizasyonu çalışmalarına verdikleri destek için minnettarlığını ifade etti.

Azarov, Mart 2010’da başbakan olarak atanmıştı. Ukrayna’da ekonomik krizin olduğu zor bir dönemde iktidara gelen Azarov, ülkedeki çıkan eylemler ve toplumsal olaylar nedeniyle en son 13 Aralık 2013’de meclisten güvenoyu almıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]