Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye A Bayan Milli Takımı, Ukrayna’yı 3-0 mağlup etti

CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Avrupa Kıta Elemeleri’nin üçüncü ve son turunda ikinci günü 4 Ocak’ta Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan Türkiye – Ukrayna karşılaşması ile başladı.

A Bayan Milli Takımımız, Ukrayna’yı; 25-7, 25-12 ve 25-21’lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk setine hızlı başlayan ve hata yapan rakibi karşısında zorlanmadan sayı kazanan Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Rakibi karşısındaki üstün oyununu sürdüren Millilerimiz, ikinci teknik molaya 10 sayı farkla 16-6 önde girdi. Mola sonrası rakibinin sadece 1 sayı almasına izin veren Millilerimiz, ilk seti zorlanmadan 18 sayı farkla 25-7 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci setin başında Millilerimiz 5-3 öne geçse de Ukrayna 7-7’de eşitliği sağladı. Ancak ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Milli Takımımız oldu. Mola sonrası oyundaki etkisini arttıran Millilerimiz, ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi ve ikinci seti 25-12 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete iyi başlayan Ukrayna ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Mola sonrası iyi servis kullanan ve hücumda etkili olan Millilerimiz, 14-14’te eşitliği yakalayarak, ikinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf oldu. Molanın ardından, rakibinden daha iyi oynayan ve üstünlüğünü koruyan A Bayan Milli Takımımız, üçüncü seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı ve CEV Avrupa Kıta Elemeleri’ndeki ikinci galibiyetini aldı.

Maçın ardından A Milli Bayan Takımımızın Başantrenörü Massimo Barbolini, “ Ukrayna güçlü bir takım. İlk iki seti, üçüncü sete oranla daha rahat kazandık. İlk sette Ukrayna’nın da iyi bir oyun sergilediğini düşünüyorum. Ancak biz daha iyiydik. Bu karşılaşmadan galip ayrıldığımız için mutluyum. Yarın Romanya ile karşılaşacağız. Romanya iyi defans yapan bir takım. İnanıyorum ki son maçımızdan da galip ayrılarak Dünya Şampiyonası’na katılacağız” açıklamasında bulundu.

A Bayan Milli Takımımızın Kaptanı Neslihan Demir ise, “ Bugün buraya gelen Ankara’daki bütün seyircimize teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Bilinçli ve güzel bir seyirci topluluğu var burada ve bu bizi çok motive ediyor. Dünya Şampiyonası’na gitmemiz için önümüzde sadece 1 maçımız kaldı. Umuyorum ki onu da kazanacağız” dedi.

I Grubu’nda bugün oynanan ilk maçın ardından puan durumu da şu şekilde;

#

Takım

O

G

M

A

V

P

1

Türkiye

2

2

0

6

0

6

2

Romanya

1

1

0

3

2

2

3

Ukrayna

2

0

2

2

6

1

4

Güney Kıbrıs

1

0

1

0

3

0

I Grubu’nun ikinci günü, 18.00’de oynanacak Güney Kıbrıs – Romanya karşılaşması ile tamamlanacak.

A Bayan Milli Takımımız, CEV Avrupa Kıta Elemeleri son turunun üçüncü ve son maçında, yarın (5 Ocak) 15.00’te Romanya ile karşılaşacak. Üçüncü günün son maçında ise 18.00’de Ukrayna – Güney Kıbrıs karşılaşması oynanacak.

Türkiye – Ukrayna: 3-0

Salon: Başkent Voleybol Salonu

Hakemler: Eldar ALIYEV (Azerbaycan), Shlomo BRUTMAN (İsrail)

Türkiye: Kübra (8), Neslihan (10), Neriman (14), Eda (14), Naz (4), Gözde (9), Gizem (L), Güldeniz (-), Gamze (-)

Ukrayna: Novgorodchenko (-), Kodola (6), Trushkina (10), Zakhozha (4), Savenchuk (-), Pervukhine (2), Delros (L), Stepanchuk (L), Lisieienkova (4)

Setler: 25-7, 25-12, 25-21

Süre: 62 dakika (17′, 19′, 26′)

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]