Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de milletvekili, polis tokatladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de muhalif milletvekili, 21 Kasım’dan bu yana devam eden Euro Meydan eylemleri için odun taşıyan yük araçlarının geçişine izin vermeyen trafik polisini tokatladı.

Eski Kiev Emniyet Müdürü, muhalif Anavatan Partisi Milletvekili Vitaliy Yarema’nın, odun taşıyan yük araçlarının eylemcilerin bulunduğu Bağımsızlık Meydanı’na geçmesini engelleyen polisi 26 Aralık gecesi tokatladığı görüntüler, sosyal medyada geniş yankı buldu. En çok yorumlanan haberlerin başında gelen olayda, kimisi polisi görevini yaptığı için haklı bulurken kimileri de, “Euro Meydan eylemcileri AB’ye polis tokatlayarak mı girecek?” diyerek milletvekilinin davranışını eleştirdi.

Kendine engel olan ve daha sonra tutanak tutmak için aracına giden trafik polisinin peşinden giden Milletvekili Yarema, polis aracın içindeyken üzerine yürümüş ve darp etmişti. Aracı içinde tokatlanan polis memuru, yük araçlarının teftişi görevini yaparken milletvekili tarafından yumruklandığına dair zabıt tuttu.

Emniyetten yapılan açıklamada, kendisini kötü hisseden polis memurunun baş ağrısı ve mide bulantısı şikâyeti ile hastaneye kaldırıldığı, nöroloji bölümünde tedavi gördüğü belirtildi.

Yarema, “Kimliği belirttim. Milletvekili olduğumu söylediğim halde beni itti. Bizim kontrolümüzdeki odun yüklü araçların geçişine izin vermedi. Beni itekleyerek engel oldu. Milletvekili haklarımız var. Odunun belgesini istiyor, odunun belgesi mi olur? Ağacı satın aldık. Aldığımız kişiden odun aldığımıza dair bir belge de almadık. Bu ağaçların meydandaki eylemcilerin ısınması için gittiğini biliyorlar amaç burada odunun belgesinin olup olmadığı değil. İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko’nun meydana olan desteği kırın talimatı. Polisler bunun için böyle yapıyor.” dedi.

Meydandaki eylemcilerin en çok ihtiyaç duyduğu maddelerin başında odun geliyor. Açık havada eylem yapıldığı için eylemciler meydana taşınan odunları varillerde yakarak ısınıyor. Meydan gelen odunlar meydandaki eylemciler tarafından hızarla kesilerek varillere uygun hale getiriliyor.

Meydanda toplananlar, Avrupa Birliği (AB) yanlısı eylemlere aralıksız devam ediyor. Eylemciler, geceleri odun yanan varillerin çevresinde toplu halde şarkı söyleyip eğleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]