Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Rusya’da kadın intihar eylemcisi tren istasyonunu kana buladı: 15 ölü

Rusya’nın güney şehri Volgograd’da bir kadın intihar eylemcisi tren istasyonunda bombalı saldırı gerçekleştirdi. En az 15 kişi yaşamını yitirirken, bir kısmı ağır 50’den fazla kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Volgograd-1 tren istasyonuna yerel saatle 12.45’de girmeye çalışan intihar eylemcisi görevlilerin fark etmesinin ardından salona giremeden saldırıyı gerçekleştirdi. Rusya Terörle Mücadele Komisyonu saldırı düzeneği ile ilgili incelemenin sürdüğünü, bir kadın eylemcinin gerçekleştirdiği eylemi henüz üstlenen olmadığını belirtti. Saldırıda 10 kilogram TNT’ye denk patlayıcı kullanıldığı kaydediliyor.

Saldırıda durumları ağır olan yaralılar Rusya Acil Durum Bakanlığı uçakları ile Moskova’ya sevk edildi. Karşı binanın güvenlik kamerasından kaydedilen görüntülerde tren istasyonunun içinde patlama ile birlikte ateş topu oluşuyor, sonrasında da pencerelerden dumanlar yükselmeye başlıyor.

Metal detektörde görevli polislerden birinin öldüğü ve 3’ünün de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Haber ajansı RİA Novosti, saldırıya rağmen tren istasyonunda işleyişin küçük aksaklıklarla birlikte planlanan şekilde devam ettiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kurbanlara yardım konusunda her türlü tedbirin alınmasını istedi.

Volgograd şehri 1-3 Ocak tarihleri arasını yasa günü ilan etti. Komşu şehir Pyatigorsk’a da Cuma günü bir araç patlatılmış ve 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Volgograd’da ise Ekim ayında bir kadın eylemcinin bir otobüste intihar saldırısı yapması üzerine 6 kişi ölmüş, 37 kişi de yaralanmıştı.

Rusya’nın 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip Volgograd şehri 7 Şubat’ta 2014 Kış Olimpiyatları’nın başlayacağı Soçi şehrine 690 kilometre mesafede bulunuyor.

Kuzey Kafkasya’da 2000’den bu yana gerçekleşen 20’den fazla saldırıda en az 780 kişi yaşamını yitirdi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]