Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna basını, rüşvet ve yolsuzluğu ortaya çıkartan polislere övgüler yağdırdı

Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, Ukrayna’nın yazılı ve görsel basınında da geniş yer buldu. Ülke medyası haberlerinde “Büyük Rüşvet Operasyonu” başlığını ön plana çıkarttı. Yazılı ve görsel medyanın yansı sıra internet haber siteleri de bu konuyu geniş kullandı. Ukrayna basını aralarında 3 bakanın oğlunun da olduğu yolsuzluğu ortaya çıkartan polislere yönelik övgü dolu sözler kullandı.

Ukrayna devlet haber ajansı ‘Ukrinform’ operasyonun detaylarını geniş şekilde servisledi. Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili sözlerine de yer verildi.

Haber ajansı RBK-Ukrayna abonelerine haberi; “Türk polisi, Türkiye’de yolsuzluk iddiası ile üç bakan oğlunu tutuklamaktan korkmadı.” başlığı ile ulaştırdı. Haberde polisin cesaretine vurgu yapılarak, operasyonu başlatan ekibe övgü ile söz edildi.
Podrobnosti yayın gurubu ise: “Türk hükümeti yolsuzluk ile ilgili adli sürece müdahale etmeyeceği sözü verdi” şeklinde paylaştı.

ATN TV ise haberi: “Türkiye’de yolsuzluk iddiası ile üç bakan oğlu tutuklandı” başlığını kulandı.

Prestupnosti (suç) adlı haber sitesi: “Türkiye şok içinde uyandı: yolsuzluk iddiası ile bakanların ve üst düzey memurların oğulları tutuklandı.” şeklinde haberi okurlarıyla paylaştı. Sitede yazılan çok sayıda yorumlarda kendi ülkelerinde yolsuzluk yapan kişileri de “Türk politikacılar” olarak nitelendirmeleri ise dikkat çekti. Çok sayıda yorumcu polislerin cesaretini övdü.

Aspekty.net haber sitesi: “Türkiye’de ses getiren yolsuzluk dosyası, dünya medyasının da odak noktası oldu.” şeklinde verdi. Haberde; Times, New York Times, Wall Street Journal, The Guardian, Bloomberg, Financial Times ve Washington Post’un konuya ilişkin haberleri ayrı başlıklar altında Rusça olarak yayınlandı.

MIGnews.com ise haberi; “Türkiye’de hükümetini yolsuzluk mu yoksa usulsüzlük mü vurdu?” şeklinde verdi haberi.

Haberin polisin duruşuna dikkat çeken Faktı (Gerçekler) Gazetesi: “Türk polisi yolsuzluğa karşı benzeri görülmemiş ölçekte bir operasyon düzenledi. İstanbul ve Ankara uzantılı operasyonda üç bakan oğlu da dâhil olmak üzere 40’tan fazla kişi tutuklandı.” başlığını kullandı.

Haber ajansı UNİAN ise haberi: “Büyük rüşvet” başlığı altında abonelerine servisledi. UNİAN’ın haberinde Türkiye’de büyük ölçekli yolsuzluk operasyonu yapıldığı; karapara aklama, yolsuzluk ve altın kaçakçılığı iddialarıyla bazı bakanların oğullarının da gözaltına alındığı belirtildi.

Ağırlıklı olarak finans haberleri veren BIN Haber Ajansı: “Türkiye’de siyasi skandal” başlığı ile yayınladı. “Büyük Rüşvet” olarak nitelenen haberde; “İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın başta olmak üzere çok sayıda polis görevini kaybetti.” denildi.

Ülkenin saygın ekonomi gazetelerinden Komerssant Ukrayna gelişmeleri okurlarına bütün boyutları ile verdi. Habere “Erdoğan yeni komployu kınadı iddiaları darbeye benzetti” başlığı ile okurlarına ulaştırdı. Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “siyasi komplo” gerekçesiyle 40’tan fazla polisi suçlayarak görevden aldığı yazıldı. Haberde Erdoğan’ın “Devlet içinde çete var” sözleri deniş bir şekilde işlendi.

Yorum gazetesi Komentarii: “Türkiye’de iktidar yolsuzlukla mücadele kapsamında sorguya çekilecek. Türk Başbakan Erdoğan’ın çok sayıda destekçisi yolsuzluk davasında tutuklandı.” şeklinde verilen haberde Komentarii Gazetesi, üç bakan oğlunun isminin geçtiği soruşturmanın derinleştiğine dikkat çekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]