Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’de AGİT 20. Bakanlar Konseyi toplantısı başladı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 20. Bakanlar Konseyi toplantısı Ukrayna’nın başkenti Kiev’de başladı.

Kiev Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen AGİT toplantısında Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki bir heyet temsil ediyor. Toplantıya katılmak için gelen Davutoğlu’nu, salon girişinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara karşıladı.

Davutoğlu toplantının aile fotoğrafı çekimi öncesinde çeşitli ülkelerden mevkidaşlarıyla selamlaştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Zirve, aile fotoğrafı çekimi akabinde Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov’un konuşmasıyla başladı.

Toplantıda, sınır aşan tehditlerle mücadele, yayılmanın önlenmesi, hoşgörü ve ayrım gözetmeme ve enerji ile bağlantılı faaliyetlerin çevresel etkileri gibi AGİT’in üç boyutunu ilgilendiren hususlar ele alınacak.

Toplantıda ayrıca Türkiye’nin güvenlik ve istikrarını da yakından ilgilendiren Yukarı Karabağ, Abhazya/Güney Osetya ve Transdinyester gibi ihtilafların çözümüne yönelik çabaların gündeme gelmesi bekleniyor.

Öte yandan ülkede hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşmasını askıya alması üzerine başlayan ‘Euro Meydan’ eylemleri Kiev’in merkezinde devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]