Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in eleştirilen Çin ziyareti başladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in, eleştirilerin odağındaki planlı Çin ziyareti başladı.

Muhalefet partilerinin eleştirileri ve Avrupa Birliği (AB) yanlısı eylemlerin kontrolden çıkmasına rağmen ziyaretini iptal etmeyen Yanukoviç, Çin’in Şensi eyaleti yönetim merkezi Şian’da, Çin ve Ukrayna hükümeti yetkilileri tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in daveti üzerine Çin’e giden Yanukoviç, Xi Jinping ile dar ve genişletilmiş çerçevede görüşecek.

Şensi eyaleti ve Pekin’de temaslarda bulunması beklenen Yanukoviç, ayrıca Ukrayna ve Çin iş çevrelerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Göstericilerin Ukrayna hükümet binasını kuşattığı ve hükümetin istifasının istendiği bir dönemde milli menfaatler için Çin’e gittiğini söyleyen Yanukoviç, Çin makamlarıyla, ticaret, iktisadi, yatırım, finans, kredi, enerji, tarım, bilimsel ve teknik alanlarda görüşmelerde bulunacak.

Çin ziyaretinin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Yanukoviç’in, Ukrayna ve Çin arasında, stratejik ortaklık derinleşmesi, siyasi, enerji, uçak yapımı, tarım, insani ve diğer alanlarda ikili işbirliğinin genişletilmesine yönelik yaklaşık 20 anlaşmaya imza atması bekleniyor.

Ukrayna muhalefeti, ülke içinde karışıklık olduğu bir dönemde başkanın Çin ziyaretini iptal etmesi gerektiği görüşünde birleşmişti.

Daha önce Çin, Ukrayna’ya 10 milyar dolar değerinde kredi vermişti. Ukrayna hükümetinin, gaz faturaları ve borç geri ödemeleri için 2014 yılında 17 milyar dolardan fazla kredi bulması gerekiyor. Yanukoviç’in ziyaretinin sebebinin, Çin’den kredi talebi olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Ukrayna genelinde hükümetin AB’yle ortaklık anlaşmasını askıya alması kararıyla başlayan protestolar devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]