Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Parlamentosu güven oylamasına gidiyor

Ukrayna Parlamentosu, bugün Rusya yanlısı tavır alarak AB ile ortaklık anlaşması sürecini askıya alan Azarov hükümeti hakkında güven oylaması yapacak.

Ukrayna Parlamentosu Genel Kurulu bugün; vefat eden bir vekilin yerine atanan Ukrayna Komünist Partisi (UKP) Milletvekili Vasili Demıdük’ün yemin töreninin yanı sıra hükümetin güven oylaması ve siyasi zulmün sona ermesi gündemi ile toplanıyor.

450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda en az 226 milletvekilinin hükümet aleyhinde oy kullanması halinde, görevdeki Azarov hükümeti düşecek.

Dengelerin kritik olduğu Ukrayna Parlamentosu’nda oylamanın sonucunu iktidara yakın duran UKP’nin tutumu belirleyecek.

Parlamentodaki ikinci oturumda ise milletvekilleri, iktidarın ‘güç ve yetkisini kötüye kullanması ve siyasi zulmün sona ermesi’ konularını görüşecek.

Dün muhalefet cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını istemişti. Meclisin için güven oylaması nedeniyle hareketli iken parlamento binası çevresinde de iktidar ve muhalefetin gösterileri devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]