Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’yı yenen A Milliler birinci oldu

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa şampiyonası eleme grubu maçları öncesi Sofya’da katıldığı ilk hazırlık turnuvası sonrasında yurda döndü.

Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna takımlarını mağlup ederek turnuvada birinci olan A Milli Basketbol Takımı bugün Türk Hava Yolları’na ait uçakla İstanbul’a geldi. Ay – yıldızlı ekip günü dinlerek geçirirken önümüzdeki hafta İstanbul’da düzenlenecek olan adidas İstabul Cup 2012 hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek. Milliler yarın akşam Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapacağı idman saat 18.30’da başlayacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, Sofya Turnuvası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim için iyi bir hazırlık dönemi oldu. Özellikle maçlarda beklentilerimin üzerine çıktığımızı söyleyebilirim. Kampın başlangıcından bu yana sadece 11 gün geçti ve bu kısa sürede iyi bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. Genç oyuncularımız ise yeteneklerini doğrularcasına Milli Takım’da oynayabileceklerini gösterdiler. Şuan için genel anlamda söyleyebileceklerim bunlar. Beklentilerimin üzerine çıkan veya altında kalan kişisel performanslar da var. Genel olarak tüm takım baz alındığında, tam potansiyelimize ulaşmak için kat etmemiz gereken uzun bir mesafe olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sofya’daki turnuvayı değerlendiren A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, havaalanında yaptığı açıklamada, “İyi maçlar oynadık. Oyuncular yüksek tempoda savaşarak oynadılar. Bence Avrupa Şampiyonası elemelerinde söz sahibi olacak 3 ekibi yendik. Şimdi adidas İstanbul Cup’a hazırlanacağız. Bu galibiyet serisine başlamışken buradaki maçlarla da bunu devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise Sofya Turnuvası’nın Bormio kampı sonrasında oynadıkları ilk hazırlık turnuvası olduğunu hatırlatırken, “Takımımızın daha tam hazır olduğunu söyleyemeyiz ancak çok sert bir turnuva oldu. Polonya, Ukrayna ve Bulgaristan maçlarında takımımız çok iyi mücadele etti. Yaptığımız mücadele ve sert savunma ile maçları kazanmasını bildik. Bizim için önemli bir gösterge oldu. Tabi bundan sonra oynayacağımız maçlarla Avrupa Şampiyonası eleme grubuna daha hazır halde geleceğiz. Maçlarda oyuncuların gösterdiği peformanstan idari ve teknik kadro oldukça memnun. Bundan sonraki maçlarda teknik ekip düşüncelerini sahaya yansıtarak en iyi verimi almaya çalışacaktır.” şeklinde konuştu.

Akkaş, genç bir kadroya sahip olduklarını da belirtirken, “Geçen seneden 4-5 tecrübeli oyuncumuz var. Bu oyuncularla birikte istediklerimizi sahada görebiliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de böyle devam ederiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Tecrübeli oyuncu Kerem Gönlüm de “Bormio kampında takımla birlikte değildim ama dışarıdan baktığım kadarıyla bütün arkadaşlarım çok istekli. Bormio’da iyi çalıştıklarını biliyiorum. Turnuvada iyi mücadele ettiler. Yavaş yava forma giriyorlar, bende adidas cupta oynamaya başlayacağım. Elemelere en hazır şekilde gitmeye çalışacağız.” dedi.

Sofya Turnuvası’nda MVP seçilen Semih Erden ise “Bizim için güzel bir turnuva oldu. Takımın nerede olduğunu görmek ve bu doğrultuda eksiklerimizi kapatmak adına güzel bir turnuva geçirdik. Şimdiki amacımız tabi ki adidas cup’taki maçları aynı ciddiyetle oynamak ve kazanmak. Galibiyet serimizi sürdürmek hedefindeyiz. En iyi şekilde çalışıp en iyi performansı sergilemek istiyoruz.” diye konuştu.

Doğuş Balbay da turnuvanın başarılı geçtiğini ifade ederken, “Kazanmak önemli ama kendimizi görmemiz açısından daha da önemi bir turnuvaydı. Birbirimizi yakından tanıma fırsatmızı oldu. Önümüzde bir kamp dönemi var. Adidas cupta bu seriyi sürdürmek istiyoruz, sonuçta kazanmak her zaman moral olur. İdmanda yaptıklarımızı sahaya yansıtırsak bütün maçlarımızı kazanacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Barış Hersek de turnuva ile ilgili olarak, “Zorlu Bormio kampı sonrası ilk turnuvamızdı. 3’te 3 yaptık. Takım olarak her geçen gün daha iyi işler yapıyoruz. Dediğim gibi hazırlık maçları ölçü değil ama kazanmamız gereken maçlar sonuçta. Takımımız adına olumlu gelişmeler. Umarım hep kazanarak devam ederiz.” dedi.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]