Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Timoşenko sorunu mevcut yasalar düzleminde çözülecek”

Avusturya’nın başkenti Viyana’da temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hapisteki eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko meselsinin kanunlar çerçevesinde çözüleceğini söyledi.

Viyana’da Avusturyalı gazetecilerin sorusunu cevaplayan Viktor Yanukoviç; “Timoşenko sorununu sadece Ukrayna’daki mevcut yasalar düzleminde çözülecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Timoşenko konusunun çok geniş kapsamlı olması hasebiyle hızlı bir şekilde çözülmesinin mümkün olmayacağını da dile getirdi.

Ukrayna’nın demokratik bir ülke olduğuna dikkat çeken Yanukoviç, adalet ve mahkemeye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek Timoşenko’nun hürriyetine kavuşmasının sadece kanunlar çerçevesinde olabileceğini belirtti.

Timoşenko sorununun karmaşık ve ihtilaflı olduğunun altını çizen Yanukoviç, farklı zamanlarda yasa ihlalleri olduğunu ve Ukrayna’nın maddi zarara uğratıldığını kaydetti.

Yanukoviç, Timoşenko konusundaki çelişkiler nedeniyle Ukrayna Parlamentosu’nun yurt dışında tedavi görmesini sağlayacak yasa teklifini onaylamadığını da hatırlattı.

Bugün yapılan oylamada Ukrayna Parlamentosu, Yuliya Timoşenko’nun tedavi amaçlı yurt dışına gitmesine destek vermemişti. Mahkumlara yurt dışında tedavi kapısını açan yasa tasarısının geçmesi halinde 2011’de görevini kötüye kullanmaktan, 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Yuliya Timoşenko, tedavi için Almanya’ya gidebilecekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]