Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Meydan komutanı: Kiev eylemcilerin kontrolünde

Ukrayna Parlamentosu’nda ‘turuncu devrim’ tecrübesine sahip Anavatan Partisi milletvekili ve Meydan Komutanı Andrey Parubiy, Kiev’in kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti.

Meydandaki eylemleri yürüten, ‘Meydanın Nefsi Müdafaası’ hareketi komutanı Parubiy, meydanda kurulan platformda eylemcilere hitaben yaptığı konuşmada, Kiev’i kontrol ettiklerini ve hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Kiev’de çoğunlukta hükümet binaların bulunduğu bölgeyi kontrol altında tutan eylemciler, birçok bakanlığın girişini kontrol ediyor. Parubiy, aynı zamanda eylemlere komutanlık yapan çok sayıda milletvekilinin, hâlihazırda meclisin içinde bulunduğunu açıkladı.

Parubiy’in sözlerine göre; meclis, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık binaları eylemcilerin kuşatması altında tutuluyor.

Meydandaki şiddet eylemi uygulayan gruplar; “Meydanın Nefsi Müdafaası” hareketi tarafından koordine ediliyor. Meydanda ‘cotniki’ adı verilen yüzer kişilik takımlar oluşturuldu. Bu takımlar içinde yer alan mangalar; kamuflaj, maske, miğfer ve çelik yeleklerle şehir merkezinde devriye geziyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]