Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Midyatlı veliler Ukrayna’daki çocuklarının hayatından endişeli

Çocukları Ukrayna’nın Sumy şehrinde üniversite eğitimi gören Midyatlı aileler, yabancılara yönelik ırkçı saldırılarda 2 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığını bildirdi, çocuklarının can güvenliği olmadığını söyledi. Aileler, Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesini istedi.

Midyatlı öğrencilerin velileri adına konuşan Midyat Ziraat Odası Başkanı M. Beşir Evsen “Çocuklarımızla yaptığımız telefon görüşmesinde 2-3 tane öğrencinin, öğrenci mi değil mi onu bilmiyoruz. 2- 3 yabancının öldürüldüğü duyumunu aldık öyle söylediler. Dün de yine bir saldırı olmuş, Arap bir insanın orada bıçaklandığını söylediler. Öğrenci yurdu basılmış, ayrıca bizim çocukların kaldığı yurt basılmış. O yurtta yaklaşık 700 yabancı öğrenci kalıyor. Benim şahsen çocuğum ev kiralamış, evde kalıyor ama güvenlik nedeniyle şu an yurtta kalıyor, can güvenliğinin olmadığını söylüyor. Bugün okula gitmemişler, protesto etmişler olayları. Bekliyoruz artık, ne olacak merakla bekliyoruz. Endişe içindeyiz. Yetkililerin bir an önce devreye girmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklarının can güvenliğinin olmadığını bu yüzden sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Evsen “Dışişleri Bakanlığımızın devreye girmesini, orada çocukların can güvenliğini sağlaması için gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızın can güvenliği sağlansın yoksa onları geri çekmek zorunda kalacağız. Emeklerine yazık olacak. 2- 3 yıldır orada okuyorlar.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nı iki defa aradığını söyleyen Evsen “Dış İşleri Bakanlığı’ndaki görevli memurlarla da görüştük. Gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler. Tavsiyeleri şu oldu: ‘Biz gerekli girişimlerde bulunacağız yalnız çocuklar şu anda güvenlik amacıyla dışarı çıkmasınlar, okula da gitmesinler’.” diye konuştu.

Veliler, saldırıların devam etmesi halinde çocuklarını Türkiye’ye çağıracaklarını belirttiler.

TAYFUR DEMİR | MARDİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]