Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’da ırkçı saldırı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 4 Kasım günü kutlanan Rusya Birlik günündeki gösterinin ardından ırkçı gruplar, Orta Asyalı vatandaşlara saldırdı. Saldırı sonucu bir Özbek bir de Kırgız bıçaklanarak öldürüldü.

Başkent Moskova’da Kafkas kökenli bir saldırganın bir Rus gencini öldürmesinin ardından çıkan olayları fırsat bilen gruplar, 4 Kasım Rusya Birlik gününü de bahane ederek göçmenlere yönelik saldırılarını artırdı.

İLK HEDEF BİR ÖZBEK VATANDAŞI OLDU

“Rus Yürüyüşü” adı verilen gösterinin ardından şehre dağılan aşırı milliyetçi grupların ilk hedefi, Özbekistan kökenli bir vatandaş oldu. Görgü tanıklarına göre, yüzleri maskeli ve Nazi kıyafetli bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan göçmen olay yerinde hayatını kaybetti.Başka bir grup ise, Udelnaya metro istasyonunda, komşu vagonda bulunan Kafkas kökenli vatandaşlara saldırdı. Saldırı anı bir cep telefonu kamerasına saniye saniye yansırken, grubun çocuk yaştaki yolcuları acımasızca yumruklamaları ve tekmelemeleri gözden kaçmadı.

METRODAN ÇIKIP PAZARA GİRDİLER

Sayıları 50 kişiyi bulan aynı grup, gerçekleştirdikleri olayın ardından metro istasyonundan çıkarak, yakınındaki bir pazar yerine girdi. Pazarda etrafı yağmalayan yüzü maskeli kişiler, buradaki pazarcılara saldırdı. Grup ayrıca pazarda havaya ateş açarak etrafa büyük korku saldı. Olay yerine gelen polis, grupta bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.Ancak olayların yaşandığı saatlerde, ellerinde bayraklar ve ırkçı pankartlar taşıyan yüzü maskeli başka bir grubun önü polis tarafından kesildi. Bir süre polisle çatışan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı.Sabah erken saatlerde ise bir Kırgız vatandaşının evinde bıçaklanarak öldürüldüğü haberi geldi. Belinden aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden 36 yaşındaki Kırgız gencin, Neo-Nazi gruplar tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.2012 yılında Orta Asya kökenli 11 kişi dazlak gruplar tarafından öldürülmüştü.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]