Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Doğu Avrupa Türk Öğrenci Birlikleri Federasyonu kuruluyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de; Moskova, Kiev ve Odesa’daki Türk Öğrenci Birlikleri başkanları ve yönetimi bir araya geldi.

Avrupa Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda, üniversite öğrencileri, Doğu Avrupa Türk Öğrenci Birlikleri Federasyonu’nun kurulması ve buna yönelik çalışmalara başlanması konusunda fikir birliğinde vardı. Üniversiteli gençler kurulacak federasyonun merkezinin ise Kiev olması konusunda uzlaştı.

Toplantıda ayrıca dernek başkanları bağlı bulundukları dernekler hakkında tanıtıcı bilgiler vererek tecrübelerini paylaştı.

Kiev Türk Öğrenci Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen üçlü zirve toplantısının ikincisinin şubat ayında Rusya’nın başkenti Moskova’da ve sonraki toplantının ise Mayıs ayında Ukrayna’nın liman şehri Odesa’da yapılması kararlaştırıldı.

Halihazırda federasyonda üç öğrenci birliği bulunuyor. Yakın zamanda federasyonun desteği ile Belarus’un başkenti Minsk’te de bir Türk öğrenci birliği kurulması ve bu birliğin federasyona dahil edilmesi konusunda öğrenciler görüş birliğine vardı. Federasyondaki öğrenci birlikleri sayısı yeni kurulacak birliklerle arttırılacak. Kiev’de bir araya gelen öğrenciler karşılıklı işbirliğinin yanı sıra ileriye dönük projeleri de konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]