Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Türk İstihbaratı MİT, Ukrayna ve Azerbaycan’dan adam kaçırdı

MİT'in adam kaçırdığı ülkeler; Pakistan, Gabon, Kosova , Azerbaycan ve Ukrayna...

Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in, Azerbaycan ve Ukrayna’dan 2 kişiyi kaçırarak Türkiye’ye getirdiği açıklandı.

MİT tarafından Azerbaycan ve Ukrayna’dan Türkiye’ye kaçırılarak getirilen İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla arandığı iddia edildi.

Ukrayna’nın liman şehri Odesa’da şehrinden kaçırılan “FETÖ üyesi” Salih Zeki Yiğit’in Ukrayna’dan bugün öğleden sonra özel uçakla İstanbul’a götürüldüğü açıklandı.

Atatürk Havalimanı’na inen uçakla getirilen iki kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla arama kaydı bulunduğu iddia edildi.

Salih Zeki Yiğit, 2 yıl önce Odesa’ya gelmişti…

Türk istihbaratı daha önce, Pakistan, Gabon, Kosova ve Azerbaycan’dan Gülen Hareketi mensuplarını kaçırmıştı.

PAKİSTAN ÖRNEĞİ
Benzer hadiseler, Pakistan’da da yaşandı. BM himayesindeki eğitimci Mesut Kaçmaz ve ailesi hukuksuz şekilde Türkiye’ye kaçırıldı. Birleşmiş Milletler Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu, ailenin Pakistan yasaları ihlal edilerek tutuklandığını ve sınır dışı edildiğini, Pakistan Hükümetinin, Kaçmaz ailesinin alıkonulması ve sınır dışı edilmesine ilişkin eylemlerinden ve ayrıca Türkiye’deki haklarının ihlallerinden sorumlu olduğuna dikkat çekti. ‘Çalışma Grubu, Pakistan Hükümeti gibi Türkiye Hükümeti’nin de, Kaçmaz ailesinin yasal dayanağı bulunmayan bir biçimde yakalanması, gözaltına alınması ve Türkiye’ye sınır dışı edilmesinden müştereken sorumlu olduğunu tespit etmiştir’ vurgusu yapılan deklarasyonda her iki hükümetin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Sözleşmesine aykırı ve keyfi hareket ettiklerine dikkat çekiliyor. Türkiye Hükümetini Mesut Kaçmaz ve Meral Kaçmaz’ı derhal ve şartsız olarak serbest bırakmaya ve Kaçmaz ailesinin Türkiye’den ayrılma hakkına saygı göstermeye çağıran Birleşmiş Milletler Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu, İslamabad ve Ankara’dan Kaçmaz Ailesinin gözaltına alınmalarından sınır dışı edilmelerine kadar kaynaklanan psikolojik etkiler de dâhil olmak üzere gasp edilen bütün haklarının tazmin edilmesini istedi. Adalet Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının bizzat içinde olduğu diğer kaçırma vakıaları için de emsal niteliği taşıyan deklarasyonda ayrıca ‘Pek çok Birleşmiş Milletler kuruluşu, özellikle de 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bu yana, Türkiye’deki yaygın insan hakları ihlallerini belgelemişlerdir. Terörle mücadele operasyonları kapsamındaki yargısız infazlar, acil durum önlemleri altında tutuklanan kişilerin keyfi olarak gözaltına alınmaları, duruşma öncesi tutukluluk esnasında işkence ve kötü muamele ve Gülen hareketiyle ilişkili olmakla suçlanan öğretmenlerin toplu işten çıkarılması, bu hak ihlalleri arasındadır’ vurgusu yapılıyor.

KOSOVA ÖRNEĞİ
Kosova’da Gülen Hareketi ile bağlantılı altı kişi, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Kosova İstihbaratı’nın ortaklaşa operasyonu ile kaçırılarak özel uçakla Türkiye’ye götürüldü.

Kosova’daki kaçırma olayının ardından hükümet içinde kriz yaşandı ve İçişleri Bakanı ile İstihbarat Şefi görevden alındı. Parlamento’da konuyla ilgili araştırma yapılmasına karar verildi.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaci, 6 kişinin tutuklanması ile ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Thaci, Türkiye tarafından daha önceden bazı isimler gönderildiğini, ancak listede bu kişilerin olmadığını ifade etmişti. Ardından da istihbarat şefini ve içişleri bakanını görevden alınarak soruşturma başlatılması talimatını verdi.

Benzer bir açıklama Başbakan Ramuş Haradinay’dan da gelmişti. Kendisinin bilgilendirilmediğini vurgulayan Haradinay, “Bugün, Kosova İstihbarat Servisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda 6 Türk vatandaşı sınır dışı edildi. Ben, başbakan olarak bu operasyonla ilgili bilgilendirilmedim. Bu yüzden, yasal ve anayasal yetkilerime uygun olarak hareket edeceğim” açıklamasını yaptı.

Kosova’dan Türkiye’ye kaçırılan 6 öğretmen hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi.

Türk hapishanelerinde özellikle yurt dışından kaçırılarak getirilen kişilere ağır işkenceler yapıldığı yönündeki bilgiler basında yer aldı.

GABON ÖRNEĞİ
Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Afrika ülkesi Gabon’da Gülen Hareketi mensubu üç kişiyi kaçırdı. Gabon devletindin teslim ettiği 3 eğitimci yasadışı yollarla Türkiye’ye götürüldü. Gabon’un başkenti Librevil’den özel uçakla kaçırılan eğitimciler Türkiye’de “terör” suçlamasıyla hapse atıldı.

Türkiye Reisi Recep T. Erdoğan, Pakistan, Kosova ve Gabon’daki kaçırma operasyonların süreceğini söyledi. Erdoğan, dünyada bir tane bile Gülen Hareketi mensubu bırakmayacağını hepsini yok edeceğini söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Kiev’deki adresini biliyoruz sen zahmet etme yerinden, alacağız seni derinden.. işlerimiz var biz geleceğiz. Geç olsun güç olmasın. Türkiye’ye de kaçma sınırda almak zorunda kalmayalım.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]