Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

UEFA, Çakır’ı Kiev’deki finalle ödüllendirdi

Euro 2012’deki gururumuz Cüneyt Çakır, yarın İspanya ile İtalya arasında oynanacak finalde görevlendirildi. Çakır’a müjdeyi, şampiyonanın hakem direktörü Pirluigi Collina verdi. Yarınki zorlu randevunun 4’üncü hakemi olan 36 yaşındaki Çakır, turnuvada daha önce 4 maça çıkmıştı.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, İspanya ile Portekiz arasındaki yarı finaldeki yönetimiyle alkış alan Cüneyt Çakır, yarınki finalin 4. hakemi olarak ödüllendirildi. Şölende, daha önce toplam 4 karşılaşmada boy gösteren Çakır, üç mücadelenin orta hakemliğini üstlendi, bir 90 dakikada da 4. hakemlik yaptı. Risk oranı yüksek randevularda görev alan FIFA kokartlı hakemimiz, UEFA’nın puanlamasına göre de turnuvanın en iyi hakemleri arasına girdi.

Euro 2012’de, finalin adının İspanya-İtalya olarak netleşmesinin ardından UEFA Hakem Heyeti’nde bulunan, şampiyonanın hakem direktörü Pierluigi Collina, Cüneyt Çakır’ı arayarak finalin 4. hakemi olacağını bildirdi. 36 yaşındaki Çakır’ın, İspanya’nın Portekiz’i penaltılarla 4-2 mağlup ettiği yarı finaldeki notunun 8,5 olduğu ortaya çıktı. Tecrübeli hakemimiz, ilk olarak 11 Haziran’da Kiev’deki Ukrayna-İsveç maçını yönetti. Ardından, 18 Haziran’daki İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçında düdük çaldı. 24 Haziran’daki İngiltere-İtalya karşılaşmasında da dördüncü hakem idi. 27 Haziran’da ise İspanya-Portekiz yarı finaline çıktı. Yarın, saat 21.45’te, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de oynanacak İspanya-İtalya finalini Portekiz’den Pedro Proença yönetecek. Proença’nın yardımcıları ise Bertino Miranda ve Ricardo Santos. Orta hakemin sakatlık ya da rahatsızlık durumu söz konusu olduğunda yerine 4’üncü hakem Cüneyt Çakır geçecek.

Ukrayna ve Polonya’nın ev sahibi olduğu turnuvada gururumuz olan Cüneyt Çakır için ilginç bir teklif geldi. Tecrübeli teknik adam Güvenç Kurtar, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk kez düdük çalan bir hakemin yarı finalde, sonrasında finalde yer almasının önemine değindi. Kurtar, “Türkiye’de önemli bir caddeye ve sokağa ismi verilebilir. Bunu fazlasıyla hak etti. Harika maçlar yönetti. Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Onun en güzel şekilde onurlandırılması lazım.” ifadelerini kullandı.

 

SPOR SERVİSİ – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]