Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUİD, DAİB için Avusturya’ya gitti

Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği (DAİB) projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) heyetinin son durağı Avusturya’nın başkenti Viyana oldu.

TUİD heyeti, DAİB projesi kapsamında gerçekleştirilen Avusturya ziyaretinde, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin tarafından kabul edildi.

Görüşmede, 2004 yılında kurulan TUİD’in, Kiev merkezinin yanı sıra Ukrayna’nın Harkiv ve Odesa şehirleri ile İstanbul’da temsilciliğiyle faaliyet gösterdiği belirtildi.

UKRAYNA’DA TÜRK SERMAYESİ YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLAR
Görüşmede, TUİD üyeleri arasında Ukrayna’da iş yapan Türkiye’nin önde gelen birçok holdinginin iştirakleri olduğu gibi, ülkede faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmelerinin de yer aldığını ifade edildi. Heyet, Ukrayna’da 2 milyar dolara yaklaşan Türk sermayesinin büyük oranda TUİD bünyesinde temsil edildiğinin altını çizdi.

TÜRKİYE’DE AVUSTURYALI YATIRIMCI BAŞI ÇEKİYOR
Büyükelçi Ayşe Sezgin ise, Avusturya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin çok güçlendiğinin ve son yıllarda Türkiye’deki en büyük üç yabancı sermaye yatırımcısı ülkeden birinin hatta çoğu zaman birinci ülkenin Avusturya olduğunu ifade etti.

Üçüncü ülkelerde de işbirliği olanaklarının gerçekleşebileceğine dikkat çeken Sezgin, üçüncü ülkelerdeki Türk işadamı dernekleri arasındaki ilişkilerin artmasının ise sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, TUİD heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

TUİD yönetimi DAİB için daha önce; Macaristan, Romanya ve Yunanistan’ı da ziyaret etmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]