Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da komünistler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Komünist Partisi (UKP) taraftarları çeşitli etkinlikler ile 1 Mayıs İşçi Bayramını coşkuyla kutladı.

Lenin Heykeli önünde toplanan yaklaşık 12 bin kişi Kiev’in ünlü Hreşçatik Caddesinde ellerindeki kırmızı çekiç orak sembollü parti bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Bando eşliğindeki yürüyüşe; UKP Başkanı Petr Simenenko, UKP milletvekilleri Adam Martinyuk, Peter Tsibenko ve çok sayıda üst düzey partili katıldı.

Yürüyüş yapanların karşısında 1986’da yaşan Çernobil faciası konusunda komünistlerin suiistimalleri olduğu gerekçesiyle üç-beş kişilik bir gurubun pankart açıp eylem yapması da dikkat çekti.

Avrupa Meydanı’nda son bulan pankartlı yürüyüş burada mitingle devam etti. 1 Mayıs işçi bayramı geçişine katılan binlerce partili daha sonra çeşitli gösteriler düzenledi. Çok sayıda yaşlı ve gencin katıldığı miting alanı çevresinde emniyet güçleri yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Komünist partililer sık sık; “Barış, emek ve 1 Mayıs için mücadele edeceğiz” sloganları attı.

Turuncu Devrim Koalisyonu adlı guruptan birkaç kişinin UKP’lilere karşı girişimde bulunmak istemesi üzerine polis müdahale etti. Olay çıkartmaya hazırlanan 4 genç polis tarafından gözaltına alındı. Turuncu devrim yanlısı 30 kadar gencin daha çeşitli noktalarda gözaltına alındığı bildirildi. Polis tarafından derdest edilen gençler suç işlemediklerini iddia etti.

Komünist Partili yaşlı bir kadın ise hazır vaziyette bulunan polislerin yanına gelerek polisleri eşkıyalıkla suçladı. Emniyet güçleri kendilerine hakaret eden ve komünistlere engel olmamalarını talebinde bulunan yaşlı kadına herhangi bir müdahalede bulunmadı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]