Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Wizz Air 27 Mart’tan itibaren Kiev Julyani havaalanından uçacak

Doğu Avrupa’nın en ucuz maliyetli havayolu şirketi Wizz Air, başkent Kiev’i dünyaya bağlayan uluslararası havaalanı Borispol’den ayrılma kararı aldı. Düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air, 27 Mart 2011’den itibaren Kiev’de şehir sınırları içerisindeki ve genelde iç hat uçuşlarda kullanılan Julyani Havaalanı’ndan uçmaya başlayacak.

Wizz Air Başkan Yardımcısı John Stephenson Kiev’de yaptığı açıklamada, düşük maliyetli havayolu şirketlerinin genellikle büyük havaalanlarını kullanmadığını söyledi. John Stephenson, Borispol havalimanın yer hizmetlerinin maliyetinin yüksek olduğunu ve yüksek maliyetin olduğu yerde düşük fiyata bilet satmanın mümkün olmadığını belirtti. Stephenson; “Julyani havalimanı ile daha uygun fiyatlara bilet satabileceklerini” belirtti.

Wizz Air, Kiev’den; Antalya, Simferopol, Köln, Dortmund, Hamburg (Lübeck), Memmingen (Münih West), Katowice (Polonya), Londra (İngiltere), Oslo (Norveç), Stockholm (İsveç) ve Venedik (İtalya) destinasyonlarına uçuyor.

Julyani havaalanı yetkilileri ise Wizz Air için özel bir fiyat uygulanmayacağını Ukrayna Ulaştırma Bakanlığının belirlediği fiyatların geçerli olacağını söyledi.

Wizz Air, Ukrayna Ulaştırma Bakanlığı tarafından ruhsatlı ilk düşük maliyetli havayolu şirketi olma özelliğinde. Wizz Air’in Ukrayna’da kayıtlı iki Airbus A320 uçağı var. Wizz Air seferlerini; Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti’ndeki 12 farklı üste kayıtlı 34 adet Airbus A320 uçaktan oluşan bir filoyla gerceklestiriyor. Wizz Air, Nisan ayında Belgrat (Sırbistan) ve Vilnius’ta (Litvanya) yeni üsler açmayı hedefliyor.

Ukrayna pazarına ilk girdiğinde Wizz Air, Kiev’den Antalya’ya 12 dolara bilet satarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]