Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı sanayiciler Eskişehir’de

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, incelemelerde bulunmak üzere Ukrayna’dan gelen heyeti kabul etti. Ukraynalı sanayici ve iş adamlarının iki ülke arasındaki bağları güçlendireceğini belirten Koçdemir, Eskişehir’in bu yıl hem Türk Dünyası Kültür Başkenti, hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olduğunu hatırlatarak, “Bu vesile ile biz etrafımızdaki ülkelerle bölgesel işbirliği anlamında iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.” dedi.

Eskişehir Sanayi Odası’nın konuğu olarak, resmi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Ukraynalı sanayiciler, Vali Dr. Kadir Koçdemir’i ziyaret etti. Heyete öncülük eden ESO Başkanı Savaş Özaydemir, yaptığı açıklamada, konuk heyetin yerel ve merkezi hükümet yöneticileri ile iş adamlarından oluştuğunu söyledi. Özaydemir, kendi ülkelerinde 3 farklı yerde organize sanayi bölgesi kurmak için çalışma yürüten Ukraynalı heyetin, bu kapsamda, Eskişehir’in tecrübelerinden faydalanmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Koçdemir de Eskişehir’in, özellikle temiz ve katma değeri yüksek sanayisi ile tanındığını belirterek, özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin, öngörülebilir kurumsal yapısı ve başta söylenen şeylerin değişmemesiyle ön plana çıktığını vurguladı. Koçdemir, konuk heyetle sohbeti sırasında, iki ülke arasında BEBKA aracılığı ile ekonomik alanlarda karşılıklı çalışma imkânlarının araştırılabileceğini dile getirdi. Koçdemir, “Bu vesile ile biz etrafımızdaki ülkelerle bölgesel işbirliği anlamında iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.” dedi.

Ukrayna heyeti ise Türkiye’nin sanayi ve ticaretteki birikimlerinden faydalanmayı istediklerini dile getirdi. Heyette bulunan yönetici ve iş adamları, Ukraynalı firmaların Türkiye’den partner firma bulma ve ortak yatırım imkanları için Türk makamlarından yardım talep ettiklerini ifade ettiler.

BURAK ÇAN | ESKİŞEHİR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]