Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTeknoloji

Microsoft, Nokia’yı satın aldı

Microsoft, Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia’nın neredeyse tüm operasyon ve üretim birimlerini satın alarak kendi bünyesine kattı. Microsoft’un ödeyeceği 5.44 milyar euro, yani 7.17 milyar dolar nakitin 3.79 milyar euroluk kısmı, Nokia’nın cihazlar ve hizmetler biriminin satın alınması için ayrıldı. Geride kalan 1.65 milyar euro ise patentlerin satın alınması için kullanılacak.

Aralarında ilk olarak 2011 yılında ortaklık sinyalleri beliren Microsoft ve Nokia, yapılan anlaşmayla beklenen işbirliğinin çok daha ötesinde bir ortaklığa imza atmış oldu. Nokia, cep telefonu birimini 7,17 milyar dolara Microsoft’a satacağını açıkladı. Haberin ardından Helsinki Borsası’nda işlem gören Nokia hisseleri yüzde 45 değer kazandı.

Bir zamanların en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, patentlerini 10 yıllığına yazılım devi Microsoft’a devredecek ve altyapı hizmetlerine odaklanacak. Microsoft da bu şekilde, Motorola’yı alarak donanım sektörüne adım atan Google’ı izlemiş olacak. Nokia ve Microsoft önceki yıl birlikte akıllı telefon üretmeye başlamıştı.

Microsoft CEO’su Steve Ballmer, attıkları bu imzanın hem çalışanlar hem hissedarlar hem de iki şirketin müşterileri için kazan-kazan durumu olduğunu vurguladı. Nokia, cep telefonu piyasasında uzun süre koruduğu liderliği geçtiğimiz yıl Güney Koreli Samsung’a kaptırmıştı. Bundan sonra cep telefonu üretmeyecek olan Nokia’nın 32 bin çalışanının da Microsoft’a aktarılması planlanıyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]