Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] Yeni Odesa Başkonsolosu Nur Sağman, TUİD’i ziyaret etti

Türkiye’nin yeni Odesa Başkonsolosu Nur Sağman, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nin Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Genel Merkezi’ne bir tanışma ve nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Başkonsolos Sağman’a yine Ukrayna’daki görevine yeni başlayan Kiev Büyükelçiliği Başkatibi Emre Manav ve İkinci Katip Fatih Öztürk eşlik etti.

Dernek genel merkezinde yaptığı konuşmada, yurtdışındaki Türk İş Dünyası’nın önemine dikkat çeken Nur Sağman, yalnız ticaret müşavirlerinin değil, dışişleri personelinin de Türk işadamlarının yanında olduğununun ve yurtdışında onları desteklediklerini belirtti.

Daha önce; Romanya, Estonya, Fas gibi ülkelerde görev yapan Sağman, görevi sürecince Odesa Başkonsolosluğu’nun kapısının Türk işadamlarına açık olduğunu söyledi.

Büyükelçilik İkinci Kâtibi Fatih Öztürk ise Ukrayna’daki Türk iş dünyasının son derece aktif olduğunu ve birçok başarılı etkinliğe imza attığını bildirdi. Fatih Öztürk, Türk işadamlarının zor ekonomik şartlara rağmen Ukrayna’da oldukça dinamik olduklarını ifade etti.

Ülkenin ekonomik durumu ve Türk İş Dünyası hakkında konuklara kısa bir sunum yapan TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan ise Ukrayna’da 700 civarında Türk firmasının faaliyet gösterdiğini, aralarında Türkiye’nin önde gelen holdinglerinin de bulunduğu Türk firmalarının Ukrayna pazarında oldukça etkin ve başarılı olduklarını dile getirdi.

Pehlivan; “Türkiye’nin, Ukrayna’nın dördüncü büyük dış ticaret partneri olmasında burada yerleşik Türk işadamlarının önemli bir payı vardır.” dedi.

Pehlivan, 200’e yakın üyesiyle TUİD’in ülkedeki Türk iş dünyasını, Ukrayna’da ve bölge ülkelerde temsil ettiğini ve yapılan çalışmalar sonucunda derneğin 2012 yılında Doğu Avrupa’nın en başarılı Türk işadamı derneği seçildiğini hatırlattı.

Burak Pehlivan; “Gerek bölgedeki Türk işadamları dernekleriyle gerekse Ukrayna içerisindeki diğer ülke işadamları dernekleriyle yaptığımız ortak etkinlikler ile üyelerimize katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra yaşadığımız, iş yaptığımız bu ülkede sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirmeye çalışıyoruz, nitekim geçtiğimiz yıl Odesa’da bunun çok önemli bir örneğini şehrin ikinci büyük yetimhanesinin tadilat ve teşrifatını yaparak gerçekleştirdik.” diyerek sözlerini tamamladı.

Odesa Başkonsolosu Nur Sağman ve Kiev Büyükelçiliği Başkatibi Emre Manav’ın Türk Ukrayna İşadamları Derneği Genel merkezine yaptıkları tanışma ve nezaket ziyareti, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]