Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna-Romanya arasında “feribotla yük taşımacılığı hattı” açıldı

Ukrayna ile Romanya arasında Tuna nehri üzerinden yük taşımacılığı yeniden başladı

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle askıya alınan feribot seferleri yeniden başladı. Ukrayna ile Romanya arasında yük taşımacılığı başlarken yolcu taşımacılığının yakında olacağı bildirildi.

10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren, Orlivka (Ukrayna) – İsakça (Romanya) Tuna nehri üzerinden feribot hattı açıldığı belirtildi.

Söz konusu hattın Romanya’daki karantina rejimi nedeniyle şimdilik çalışma saatleri 08:00-20:00 olup gelecekte tam zamanlı çalışma düzenine tabi olması bekleniyor.

Karantina rejimi kapsamında, halihazırda sadece feribot geçişinde yük taşımacılığına izin verilmektedir.

İzmail bölgesindeki (Ukrayna) sınır muhafızları şu anda sadece yük taşıtları (TIR) ve şoförlerinin geçişlerine izin veriyor ancak önümüzdeki iki hafta içinde yolcu taşımacılığının yapılması da gündemde.

FERİBOT ÜCRETLERİ VE KAPASİTESİ

Feribot kullanımı ücretleri sırasıyla, yolcu başına- 1 Euro, motosiklet ve moped – 2 Euro, otomobil – 15 Euro, minibüs – 25 Euro, kamyon/kamyonet – 35 Euro, TIR ve uzun araçlar – 50 Euro ücrete tabi.

Hattaki feribotların günlük; 350 binek otomobil, 150 yük taşıma aracı, 50 otobüs, bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Söz konusu hat ile Ukrayna sınırından Romanya ve Bulgaristan üzerinden İstanbul’a ulaşım yaklaşık 759 kilometre ve 10 saate düşüyor.

Ukrayna’daki kara  sınır geçişleriyle güncel gelişmeleri Sınır Muhafızlarının resmi sitesinden edinebilirsiniz.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]