Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile Ukrayna arasındaki ‘tatlı’ krizi Kazakistan’a sıçradı

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın, Ukrayna’nın bisküvi ve çikolatadaki önde gelen markası Roshen’in çikolatasının ülkeye girişini yasaklaması üzerine Moldova ve Kazakistan da söz konusu markayı incelemeye aldı.

Ukrayna’da üretilen Roshen markalı çikolata ve şekerlemelerin içinde Rusya Tüketici Kontrol İdaresi (Rospotrebnadzor) tarafından bulunan benzopyren adlı maddeyi Kazakistan’ın da kontrol edeceği bildirildi.

Kazakistan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Sıhhi ve Epidemiyolojik Denetleme Komitesinin Başuzmanı Maral Rahimcanova: “Rusya Tüketici Kontrol İdaresi’nden aldığımız bilgilere göre Roshen ürünleri Gümrük Birliği teknik düzenlemelerine uymuyor. Kazakistan Sıhhi ve Epidemiyolojik Denetleme idaresinin tarafından gereken incelemeler yapılacak ve uygunsuzluk bulunduğuna ürünlerin satışı durdurulacak.” dedi.

Kazak uzmanların denetleme işlemleri bir haftada içerisinde sona erecek. Çıkacak sonuca göre Ukrayna ürünlerine yasaklanıp yasaklanmayacağı karara bağlanacak.

Roshen, Kazakistan’ın çikolata ve şeker pazarının yüzde 20’sine sahip bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]