Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Karadavi’den Arap liderlere: Müslümanlar sizin paralarınızla öldürülüyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, askeri darbe sonrası Mısır için kesenin ağzını açan Körfez ülkeleri liderlerine, “Allah’a dönün, Müslümanlar sizin verdiğiniz paralarla öldürülüyor.” diye seslendi.

Yusuf el Karadavi kendi internet sitesinde yer alan açıklamasında Suudi Arabistan, Kuveyt Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin isimlerini sıralayarak sitemde bulundu. Karadavi açıklamasında “Siz de paralarınızla bu zulme ortak oldunuz. Paralarınızı yoksulları doyurup ihtiyaçlarını gidermeye harcayacağınız yerde Müslümanları öldürmeye harcadınız. Vermiş olduğunuz bu paralar, Mısır halkına faydası dokunmadığı gibi suçsuz, şerefli ve özgür Müslümanları öldürmek için kullanıldı.” dedi.

Karadavi açıklamasının devamında “Ey Arap ve İslam aleminin devlet adamları, Rabiatul Adeviyye ve başka meydanlarda, kimseye zarar vermemelerine rağmen haksız yere öldürülen Müslümanların yanında, adam gibi durmak için hazırlanın.” çağrısında bulundu.

Karadavi ayrıca El Ezher Üniversitesi şeyhine seslenerek darbeye verdiği desteği çekmesini istedi.

Müdahaleler sonucu ölenlerin şehit olduğunu ifade eden Karadavi, ölenlerin yerine gelecek insanların meydanları dolduracağını söyledi.

Mısır halkından meydanlara inmesini isteyen Yusuf Karadavi, “Allah’tan korkan, kardeşlerin başına bir şeyin gelmesinden endişe eden, ülkesini seven ve suyundan içmiş her Mısırlı, zalim ve katillerin karşısında durmak için Rabiatul Adeviyye Meydanı’na ailesiyle gelsin.” dedi.

KAHİRE – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]