Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Büyükelçisi Meriç’in Türkçe Olimpiyatlarına ilişkin sözleri

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali ardında çok güzel duygular bırakarak sona erdi. Bin 500 kişinin yarıştığı 218 öğrencinin finale kaldığı güzel bir coşku ve mutlulukla tamamladığı bu yılki olimpiyatlara tanık olanların söyledikleri sözleri “Kim Ne Dedi?” şeklinde sunuyoruz.

Kiev Büyükelçisi  Ahmet Bülent Meriç sözleri:

“Türkçe Olimpiyatları dokuzuncu yılını kutluyor. Dokuz yıl uzun bir zaman. Yedi kıtada, 120 ülkede artık Türkçe sevilen, tercih edilen bir dil haline gelmiş durumda. Bu bizim için mutluluk verici bir durum. Türkçe Olimpiyatları’nın arkasındaki felsefeye bence çok dikkat etmek gerekiyor. Bu olimpiyatların arkasında, sevgi, barış, diyalog, birlikte yaşama ve geleceğe birlikte bakma anlayışı yatıyor. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Ben, bu yarışmaya katılan 1500 minik öğrencimizi de kazanmış olarak kabul ediyorum. Kutluyorum başarılar diliyorum önlerindeki yaşamlarında. Hepsi Türkiye’nin bir evladıdır onları kucaklıyorum.”

Ukrayna Haber

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]