Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hmelnitskiy’deki Türkleri zan altında bırakan cinayet aydınlatıldı

Ukrayna’nın batısındaki ticaret şehri Hmelnitskiy’de Türkleri zan altında bırakan 29 yaşındaki anne ve 6 yaşındaki çocuğun cinayeti çözüldü. Cinayet sonrasında şüpheli oldukları gerekçesiyle ifadesi ve parmak izleri alınan Türkler, gerçek katilin bulunmasıyla rahat nefes aldı.

Berber olduğu belirtilen 29 yaşındaki kadın ve 6 yaşındaki oğlu 1 Ağustos’ta kaldıkları evde ölü bulunmuşlardı. Vahşi cinayet şehirde infiale yol açmıştı. Bunun üzerine ilk olarak yakın çevrede soruşturma başlatan Hmelnitskiy emniyeti daha sonra soruşturmayı genişletmişti. Maktul berber kadına saçını kestiren bir Türk’ten yola çıkan emniyet şehirdeki bütün Türkleri ifadeye çağırmış ve parmak izleri almıştı. Berber kadının müşterisi olduğu ifade edilen Türkiye vatandaşı ise yaklaşık 8 saat karakolda tutulmuş daha sonra serbest bırakılmıştı.

Türklerin ifadeye çağrılması nedeniyle vahşi cinayet şehirdeki Türklerle bağdaştırılmış özellikle Hmelnitskiy pazarlarında ticaret yapan Türk esnafı zor durumda kalmıştı.

İçişleri Bakanlığı Hmelnitskiy Bölge İdaresi sözcüsü, konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, katil zanlısını yakaladıklarını katilin Türkiye vatandaşı olmadığını ve Ukraynalı olduğunu bildirdi.

Hmelnitskiy emniyetinden yapılan açıklamada gözaltına alınan şahsın 9 Temmuz’da hapisten tahliye olması sonrasında iş ve para bulamadığı için cinayeti işlediği belirtildi. Şahsın para almak için önceden tanıdığı berber kadının evine gittiği ve cinayeti burada işlediği belirtildi. Önce kadını bağlayıp döverek borç para isteyen şahıs daha sonra kendisine mani olmaya çalışan erkek çocuğunu akabinde de dayaktan bayılan kadını bıçaklayarak öldürdü.

ŞEHİRDEKİ TÜRKLER RAHATSIZ
Hmelnitskiy’deki Türk işadamları ise Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, cinayet akabinde ifadeleri parmak izleri alındığı için zan altında kaldıklarını ifade etti. Pazara insan içine çıkamaz hale geldiklerini belirten esnaf çocuklarını parka oynamaya bile gönderemediklerini dile getirdi. Halk kendilerine katil gözüyle bakmasından rahatsız olduklarını belirtti. Cinayetin Ukrayna basını günlerce manşette kaldığına dikkat çeken işadamları katil zanlısının yakalanmasının basında gerektiği gibi yer almamasından rahatsız olduklarını belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]