Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT Dışişleri Bakanları Türkmenistan’da toplandı

Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin üye olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Toplantısı, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirildi. BDT dönem başkanı olan Türkmenistan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Ukrayna, Belarus ve Ermenistan dışişleri bakanları düzeyinde katılırken; Rusya, Moldova ve Azerbaycan dışişleri bakan yardımcıları seviyesinde temsil edildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıda ekonomi, ekoloji, kültür, eğitim gibi alanlarda işbirliği konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca yarın gerçekleşecek olan BDT Liderler Zirvesi’nde ele alınacak konular masaya yatırıldı.

“TÜRKMENİSTAN, ÇOK TARAFLI İŞBİRLİĞİNDE KARARLI”

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov ile BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev, bakanlar toplantısının ardından basına açıklamada bulundu. Bakanı Meredov, 2012 yılının kendileri için önemli bir yıl olduğunu kaydetti. BDT dönem başkanlığı sürecinde, ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Meredov, “Bugünkü toplantıda BDT kapsamında pek çok alanda işbirliği konularını görüştük. Bütün ülkelerin çıkarları doğrultusunda işbirliğinin güçlendirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulunduk. Türkmenistan olarak BDT kapsamında çok taraflı işbirliğinin gelecekte daha da geliştirilmesi için bir deklarasyon kabul edilmesini teklif ettik. Bakanlar tarafından onaylanan bu deklarasyon yarınki liderler zirvesinde görüşülecek.” dedi.

BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev de açıklamasında, bakanların bütün konularda mutabık kaldıklarını ve Türkmenistan’ın BDT dönem başkanlığında çok başarılı olduğunu söyledi. Lebedev, 2013 yılında BDT Dışişleri Bakanları toplantısının Özbekistan’da yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]