Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da en kirli şehirleri tespit edildi

Ukrayna genelinde 1992-2012 yılları verilerine dayanılarak hava kirliliğinin üst düzeyde olduğu şehirler tespit edildi.

Ukrayna Tabii Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 20 yıllık incelemenin sonucunda ülkede hava kirliliğinin en çok olduğu şehirlerin Ukrayna’nın ortasında ve batısında olduğu bildirildi.

Hava kirliliği çok olduğu şehirler listesinde ülkenin ağır sanayisinin bulunduğu, Donetsk Bölgesi’ndeki; Gorlivka, Dzerjinsk, Donetsk, Yenakievo, Kramatorsk, Makiyivka, Mariupol ve Slavyansk başı çekti.

Lugansk Bölgesi’nde ise hava kirliliğin üst mertebede görüldüğü şehirler şunlar: Lisiçansk, Rubejnıy ve Severodonetsk.

Ülkenin orta kesimindeki ağır sanayi bölgesi Dnepropetrovsk’ta ise sadece Dneprodzerjinsk ve Krivoy Rog şehirlerinde hava kirliliği tespit edildi.

Öte yandan Kiev’e yakın Çerkası Bölgesi’nde ise 2008’de endişe veren seviyedeki hava kirliğinin azaldığı ve bölge havasının temizlendiği görüldü.

Güney bölgesinde hava kirliliği olan şehirler liman ve ticaret şehri Odesa, Krasnoperekopsk, Zaporoj ve Armyansk. Ülkenin batısındaki havası kirli olan şehirler listesine sadece Lutsk ve kısmi olarak Ujgorod yer alıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Ukrayna genelinde 1992-2012 yılları arasında hava kirliliği düzeyinin arttığı ve şehirlerde hava kirliliği yükseldiği belirtildi.

Ukrayna’da 53 şehirde hava kirliliğinin tespiti için düzenli olarak ölçümler yapılmakta. Havada genellikle yüksek oranda; fenol, formaldehit konsantrasyonu, azot dioksit, benzopyrene, hidrojen flüorür ve karbon monoksit tespit ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]