Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı turist artışı yüzde 20 oldu, Türkiye rakiplerine fark attı

Türkiye, turist artış hızında Akdeniz çanağındaki rakipleri İspanya, Yunanistan, Mısır’ı geride bıraktı. Turist sayısındaki artış İspanya’da yüzde 3,9, Yunanistan’da yüzde 6, Mısır’da yüzde 11 olurken Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısındaki artış yüzde 20’ye yaklaştı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre Türkiye’yi yılın ilk 5 ayında ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 18,47 artarak 10 milyon 474 bine ulaştı. Türkiye’nin pazarı olan birçok ülkede artış oranı yüzde 10’unun üzerinde seyrederken Rusya, İtalya, Gürcistan, Ukrayna, Belçika gibi ülkelerden gelenlerin sayısı yüzde 20’inin üstünde arttı.

Rakamlar, Türkiye’nin Akdeniz çanağında rakiplerinden daha iyi bir performans sergilediği gösterdi. 5 aylık dönemde İspanya’ya giden yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 3,9 artarak 19,8 milyon oldu. Yüzde 6 artış gösteren Yunanistan 2,5 milyonu aştı. Mısır ise bu dönemde yüzde 11 dolayında artışla 5 milyona doğru ilerledi.

Türkiye’nin 5 aylık dönemdeki performansında, büyüyen Avrupa ve BDT pazarları dikkat çekti. Bu dönemde, Almanya’dan gelişler yüzde 7,8 artarak 1,5 milyona yaklaşırken, yüzde 23 büyüyen Rusya pazarı 1 milyon bandını aştı. Hollanda’dan gelenlerin sayısı yüzde 13,6 artarak 394 bine çıktı. Yüzde 5,4 artış gösteren İngiltere pazarında da 566 kişiye ulaşıldı.

Bu yılın ocak-mayıs ayını kapsayan 5 aylık dönemde 5,3 milyon kişilik hacme ulaşan Avrupa pazarında ortalama yüzde 10 büyüme yakalanırken, 2,5 milyonluk BDT pazarında ise yüzde 24’e yakın gelişme elde edildi.

Mavi Marmara saldırısı için geçtiğimiz mart ayında özür dileyen İsrail’den Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artış yüzde 80’lere yaklaştı. Yılın ilk 5 ayında Türkiye’yi 45 bine yakın İsrailli ziyaret etti. Yüzde 48’lere ulaşan Irak’tan gelen ziyaretçilerin sayısı ise 200 bini geçti.

KENAN BAŞ | ANTALYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]